Merhaba millet! Onur Ayı sebebiyle açtığım bu konuda sizlere Onur Ayı’nın anlam ve öneminden kısaca bahsedeceğim. Bununla birlikte konunun 2023 Onur Ayı kutlamaları için kullanılmasını istiyorum. Lütfen siz de tebrik mesajlarınızı esirgemeyin
Taksim Meydanı, 11. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü (30 Haziran 2013)
Taksim Meydanı, 11. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü (30 Haziran 2013)
Onur Ayı, dünya genelinde her Haziran ayında LGBTİ+ topluluğu tarafından ay boyunca kutlanılıyor. Bu ay içinde topluluk tarafından çeşitli yürüyüşler ve etkinlikler düzenleniyor. Kavram 1969 yılında bir gay özgürlük hareketi olarak nitelendirilen Stonewall isyanları ile başlıyor ve “Onur” adını buradan almaya başlıyor. Kutlamaların temelde amacı topluluğun dünya çapında görünürlüğünü arttırmak, dayanışma ve mücadeleyi pekiştirmek olarak özetlenebilir. LGBTİ+ topluluğunu oluşturan unsurların bir arada omuz omuza yürüyüp seslerini çıkarmaları ile bu mücadele dünyanın her yerinde yankılanıyor. Bu açıdan Onur Ayı, LGBTİ+ topluluğu için önem arz eden bir aydır.
İlerleyen günlerde Stonewall isyanları ve Onur Ayı ile ilgili daha detaylı yazılar yazacağım. Konuyu şimdilik kısa tutmak istiyorum çünkü çok geçmeden bu konunun açılması lazımdı. İleride bu konuya ilişkin yazacağım yazıları buraya da ekleyeceğim. Okuduğunuz için teşekkür ederim!
Unutmadan; bir LGBT bireyi olarak Onur Ayımız kutlu olsun diyorum