Serideki güç dengeleri hakkında daha önceden de yazmıştım ama, fikrimde emin olamıyorum.
1. Evrim geçirmek üzerine güç kazanıldığını düşünüyordum, Yengeç Adam sürekli yengeç yediği için o güçleri kazanmıştı mesela. Saitama'nın ve diğer güçlü kahraman/kötü karakterlerin de bir evrim sonucu güçlendiklerini düşünmüştüm. Ama aynı şeyleri yapıp, aynı sonucu almayan kişiler var seride. O yüzden evrim olsa bile, herkeste aynı işlemiyor sanırım.
2. Çalışmak. Çalışarak güçlenmek palavra. Bir savaştan sonra, Tank-Top Master kendisini güçsüz hissetti ve çalışacağını söyledi. Tam hatırlamıyorum ama binin üzerine şınav mı ne çekmişti. Saitama'nın 10 günde yaptığı şeyi, adam 1 saat içinde yaptı. O panelden sonra güçlenmek için çalışmanın bir anlamı olmadığını düşündüm.
3. İlk sırada yazdığım evrim geçirmenin, ölüp dirilme kısmına değineceğim. Garou'nun yaşadığını 10'da 1'ini yaşadı mı Saitama? 24 saat içerisinde 100 şınav, 100 mekik nedir yahu? Kemiklerinden ses geliyormuş da, muz yemiş de, klima açmıyormuş da vs. Saitama hangisinde ölümün eşiğine gelecek? Ortada büyük bir adaletsizlik var.
4. Gücün birisi tarafından verilmesi. Bana göre en mantıklı seçenek bu. Ve bu güç rastgele veriliyor arkadaşlar. Saitama ne yaptı da hak etti bunu? Lütfen 100 mekik, 100 şınav demeyin. Bu seride Saitama'dan daha çok ölüme meydan okuyan karakterler var. Güç erdeme, çabaya göre de verilmiyor. Bisikletli Savaşçı'ya bakın, normal insandan bile güçsüz. Saitama'dan 100 kat fazla çalışanlar ondan güçsüz.
Evrim geçirmek varsa, kesinlikle saçma sapan bir sistemi vardır ve okuyucu tatmin etmez. Serideki güçlerin, belli bir düzen içerisinde, rastgele dağıtıldığını düşünüyorum.