Ben sana potansiyelden bahsediyorum sen oralara gelememiş diyorsun. Ace'de o zaman öldü bu mu yani. Luffy'yi de Aokiji harcasa her şey bitmişti. Herkesin kaderi ana karakter ve yanındakiler gibi olmuyor işte. Ama h. hakin varsa sınırın yok gibi bir şey benimde mangadan anladığım bu yoksa amirallerin h. haki için tepki vermelerinin hiçbir mantığı yok.Roger bu yarışta geri kalsa çoktan ölürdü. Ayrıca Roger her ne kadar 50 küsür yaşta KK olsa da onun dönemi ile bu dönem bir değil. Bu dönemde bir yarış var. Roger'ın zamanında KK diye bir ünvan yoktu. Doğal olarak böyle bir amaçta yoktu. Ama şu an bir yarış var.
Ve Roger'ın ölümü ile gösterilen isimler arasında Dof'ta var. Dof, Crocodile, Moriah, Shanks, Mihawk ,Teach aklıma gelen isimler bunlar bir de Dragon'u gördük. Her birinin şu an ki mevkileri ne yapabileceklerini gösteriyor. Dof bu yarışta geride kaldı bariz. O adamlar kadar güçlü olamayacak. Çünkü iradesi o kadar. Karşısına doğrudan o güçleri alamıyor. Benim anladığım budur Manga'dan.
Hayat herkese karşı adil değil. Ray Luffy'yi eğitti, tam 1.5 sene düşün kendi 20 yılda yaptığı birikimi 2 senede bir çocuğa aktardı. Kendi kendine dövüşmeyi falan öğrenebilirsin ama boks salonuna giden ve eğitmeni olan çocuk herhalde daha şanslıdır. Senin potansiyelin daha yüksekte olsa ona yenilebilirsin. Bir de salona senin gittiğini düşün. Hancock, Kafa dede veya Dof'un elinden tutan mı vardı?