Dragon ball dedin de One Piece bildiğin bu neslin Dragon Ball'ıdır. Çok açıdan benziyorlarGüncel serileri bilmiyorum ama OP’den iyi olmaları için ekstra çabaya gerek yok. OP = gereksiz dram ve acıtasyona bulanmış Türk dizileri. Orjinal bir tarafı yok, yazarın diğer mangalardaki ciddiyeti sevmediğim için g5’i yaptım dediği şey bile aslında orjinal değil. Dragon Ball dövüşlerinde troll mevzular her zaman vardı misal. Marvel evrenin de direkt olarak uygulanmış bir fikir, süper gücü çizgi film karakteri olmak olan bir karakter var.
-İkisi de bir neslin en çok okunan ve izlenen japon serisi.
-Ana karakterleri, en baştan normal insanlardan güçlüler, çok yemek yemeyi seviyorlar, ikisi de maymuna benziyor, ikisi de çocukluk derecesinde saflar.(Lan oda bildiğin goku yu araklamış xD)
-Dünya temalarında kendine özgü olması, Dragon ball da bilirsiniz farklı tip evler, farklı tip insanlar(takım elbiseli dinozorlar vardı mesela), farklı tip güçleri olan insanlar. One piece de, şeytan meyveleri, farklı tip insan türleri, farklı dünya yapısı.
- Kendine özgü komiklikleri, one piece de yeni dünya sonrası pek eskisi gibi özgün komikler görmüyoruz. Ama yeni dünya öncesi bence çok özgün espriler vardı. Yeni dünya sonrası seri dövüş odaklı oldu. Dragon ball da ilk çok komikti. Dragon ball z de komiklik seviyesi op gibi düştü.
- Yukarıdaki madde de dediğim gibi iki seri de bildiğin iki kısma ayrılıyor aynı şekil. İlk dragon ball, çok komik, ilginç dünyası olan heyecanla izlenen bölümler. Dragon ball z, az espriler, ciddi konular, full dövüş odaklı. One piece, yeni dünya öncesi, yep yeni dünya, çok kaliteli espriler, farklı adalar, yeni insanlar ve yeni ilginç güçler. Yeni dünya sonrası, bildiğin full dövüş odaklı, tayfanın nereye gittiğini biliyorsun. Hep rotaları belli, yeni gördüğün şeyler aslında bildiğin şeyler. Bu egghead da kırılcak diyorduk. Olaylar yine aynı şeye döndü.
- İkisinin de çoooook yavaş işlemesi. Allah'tan dragon ball güncel takip eden nesilden değildim. Dragon ball z yi izlerken resmen kanser oluyordum. Bir dövüşün yıllar sürmesi. Bomboş geçen anime bölümleri. Bir bölümde resmen goku 2 adım atmak için 10dakika harcıyordu. LAAAAN. Şimdi bunu yazarken hatırladım dragon ballı animasyon yapanda Toei stüdyoydu. Allah sizin belanızı versin. Şerefsizler iki nesili kanser etttiniz.
Kısaca, başlığın içeriğine de değinirsek, one piece ve dragon ball aynı kaderi paylaşıyorlar. İkisi de yarattıkları dünya yı daha iyi tanıtmak ve geliştirmek yerine dövüşe odaklandılar. Tabi ana karakterleri de sürekli güçlenmesi gerektiğinden farklı güçler eklemeye çalıştılar. Bu da işleri sarpa sardırdı. O yüzden op artık sıkmaya başladı. Bence Oda dünyasını çok iyi tasarladı. Ama sürekli fire vermeye başladı. Şu hakiydi, şeytan meyveleriydi, ırklardı kısaca seriyi tam bir rayına oturtsa. One piece bittikten sonra çok güzel bir One piece Shippūden hahah veya naruto-baruto gibi two piece hikayesi yazılabilir