Crocodile hala güçlü karakter. Bunun olayına Daz parmak basıyordu zaten adam MF de o olayı atlattı Oda bunu bizzat madde madde çizerek anlattı. Adamın güç gösterge sırası şu şekilde idi bu filmi katmıyorum. Ne kadar sevdiğim sahneler çıkacaksa da Oda'nın kalemi değil sanırım bu olacaklardan haberi olsa da. Fakat Croc çok farklı bir seviyede gelecek.
Serinin önemli karakterlerinden adam geçmişte WB'ye meydan okumuş. WB tayfasında ki isimsiz üyeleri bile biliyor şuan Luffy'nin bir Yonkou'ya ulaşmak için nelerden geçtiğini gördük. Geçtiğinde ise ne duruma düştüğünü. Croc WB'ye kol vermiş, yüzü çizdirmiş. Adamı gördüğünde kılıç yarası alıyor ve adamın şuan ki haline zayıf deyip ''Ben geçmişte böyle bir adama mı yenilmişim?'' diyor.
Biz şuan Luffy'nin hikayesini okuyoruz. Adam bir Yonkou'ya ulaşmak için nelerden geçti nereleri aştı karşılaştığında ise ne olduğunu gördük. Hele de WB'nin adamları Amirallerin saldırılarında bile ''Krala o kadar kolay ulaşamazsın'' diyerek onlara laf atıyorken, Ace'in WB'yi hedeflemesinden sonra gelen Jinbe gibi karakteler varken Crocodile oralara öyle dümdüz gelmiş bir karakter değil. Bu doğrudan serinin mantığına aykırı çünkü hiç bir karakter diğer bir karakterin önüne öylece geçip meydan okumaz. Hele ki Croc'un geçmişinde Mangaka bizzat ''Denizlerde Luffy gibi hızlıca yükseldi'' diyorken. Neyse ki bu olayı MF de Croc tamamen kapattı.
Fakat WB'ye duyduğu nefret ister saygı deyin ister sevgi deyin bunların gerisine düşüyor. Aralarında ki olay neyse ya hata yaptığını düşünüyor ya da başka bir şey işte ona yardım etme gereği duyuyor açık açık. Bunu da yine Sengoku'ya daha doğrusu Denizcilere laf sokarak yapıyor ''O bunağın başını her zaman alabilirim ama bundan önce sizin zaferi tatmanıza izin vermeyeceğim'' tarzında konuşmasıyla.
Daha sonrasında ise MF sonrası Daz ile Yeni dünya girişinde ki sohbeti. Yani şu sohbet...
Burada ki yara tamamen psikolojik ve ruhsal bir durum. Yani Croc bu durumdan kurtulduğunu söylüyor çünkü MF de WB ile yüzleşti ve bu durumu atlattı. Kısacası artık her şey farklı bir boyut aldı bir nevi WB'ye meydan okumadan ki önce ki kişiliyetine kavuştu. Fazlaca Manga okuyan kişiler burada ki dediğim eski kişiliyetine dönme meselesini anlamıştır.