Amiral-Yonkou kıyası yaparak ve Ray-San'ın daha özel olduğunu düşünerek öyle söyledim. Ki yazdığım yorumda da beni tatmin etmeyen tek yorumum oydu,emin değilim yani. Zaten Ray-San seviyesinde olsa bile adamın bi kolu yok ve 75 yaşına gelmiş. Yenilme sebebine de yaşlılığından ötürü yorgun düştü denmiş,ezilmemiş yani ki büyük ihtimal ezmiştir Luffy'i ama iş dövüşü sürdürebilmeye gelince bi noktadan sonra tıkanmıştır. Buna bu kadar tepki gösterilmesini anlamadım sadece. Roger'le dövüşebilen iki adam var dendi biri Garp diğeri Wb, bunların seviyesini diğer herkesten ayrı tuttuğum için onlardan bahsetme gereği duymadım. Ben Z'nin o kadar efsanevi bi karakter olduğunu düşünmüyorum, Z'nin 75 yaşındaki ve mekanik bi kolla takılan halini Luffy'nin ıkına ıkına yenmesini sorun yapmıyorum sadece hocam. Bence yenilmesinde bi sakınca yok,Shiki olayında yerden göğe kadar haklı herkes o çok şaçmaydı ama bu ikinci bi shiki vakası değil bence.Z rayleigh seviyesinde değilmiymiş? Peki o zaman hangi akla hizmet rayleigh'ın kaptanının zamanında, shiki'nin zamanında, WB'nin zamanında amiral olmuş? Sengoku o zamanın amirali roger'ı durdurma yada yakalama görevi verilebiliyo, garp koramiral sürekli roger'la kapışıyo ama z onların seviyesinde değil öyle mi? Şimdiye kadar gördüğümüz her şey altın çağ'ın reisleri şuanki tiplerle kıyaslanmayacak kadar güçlüler tezini kanıtlar nitelikteydi. Garp'ta ihtiyar ama gücünün zirvesindeki akainu'yu öldürmekten bahsedebiliyo. WB ölümün kıyısındayken akainu'yu dövebiliyo. Z gidip luffy'e yeniliyo sonra bunda ne yanlışlık var diyosun. Rayleigh şidmiye kadar kizaru'ya zarar verebilmiş tek adam. Orda en kötü ihtimalle berabere kalırlardı. Daha makulüyse rayleigh'ın zorlanarak da olsa kizaru the king'i devirmesi olurdu. Ki 20 sene boyunca aylak aylak dolanmış kılıcını eline almamış, sürekli içmiş birinden bahsediyoruz. Z gibi aktif takılmıyodu. Luffy Z'yi yenebiliyosa sengoku'yu da garp'ı da yener. Sonuçta onlarda yaşlı ve onlarda eski.
D-Rose
Hocam sıkıntı çekmeden alır demedim,ıkına ıkına yener hatta bayağı bi ezilir ama işin sonunda Z'yi yener dedim Lucci'yi yendiği gibi. Ve durum böyleyken olayın yadırganmasını biraz garipsedim, Ray-San yaşlandığı için bayağı bi güç kaybettiğini ve çabuk yorulduğunu söyledi, aynı şey Z içinde geçerliymiş ve adam bi kolunu kaybetmiş zaten. Filmde de bu belirtilmiş zaten bana göre bi sıkıntı yok yani olayın böyle sonuçlanmasının.