Mutlak bir noktaya bağlanamayacağını Sabo hadisesi yüzünden söylüyorum zaten.Evrende genel kabul görmüş bilinen şey ne ise onu veriyor bize bu kartlar.Bunlar arasından sürpriz çıkabilir.Ama 10 bilginin de 10 tanesinde sürpriz çıkmaz.Anlatmak istediğim bu.Evrende bir yanılgı olması lazım bu kartların hata yapabilmesi için.Aslında şimdi düşündüm ödüller konusunda da bunu yapabilirdi.Jinbei için mangada elemanın teki ödülü 400'den fazla diyor kendi de bilmiyor.Bize kartlar bu bilgiyi sunabilirdi de.Ama sunmamış gitmiş direk tam ödülü vermiş.Wikia da aynen onaylamış.O yüzden bu bilgiler yanlıştır kabul etmiyorum derken bir durup düşünmek gerekiyor.Doğru olacağına ihtimal vermek lazım.Şu an çoğu kişiye nasılmış ya wb önceden de mi en güçlüymüş bilgisi komik geliyor olabilir.Ama adam öyle bir hikaye çizer ki g4 gibi birşey çıkartır Roger için o zaman bakarız belki de taşların tam oturduğunu görürüz kim bilir....Bak ben bu databookları, düzenleyenlerin ağzından OP yorumuymuş gibi okuyorum. Ki Sabo mevzusu da evrenin gerçeği değil okuyanın yorumu olur. Bu konuyu nasıl işlediğine bağlı olarak değişir. Mesela OP ana karakteri Luffy olmasaydı da başkası olsaydı, Akainu Luffy'i deldikten sonra Luffy-Jinbei-Buggy-Law sahneleri gösterilmeseydi Kimse Luffy'nin yaşayacağından emin olmayacaktı. Aynı şekilde Sabo sahnesi de Dragon'un gelip kurtardığı o an çizilseydi şüphesiz biraz daha yaşadığını anlayacaktık. Evrenin gerçeği falan diyerek mutlak bir noktaya bağlayamazsın her sahneyi.
Onun için ben dikkate alıyorum %100 olmamak kaydıyla ancak büyük oranda da güvenilir olduğu düşüncesiyle.