Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında?
Ben Sakazuki'yi acımasız ve şiddete meyilli biri olarak görüyorum. Kalkıp "kötü" diyemem. Kötü birini arıyorsak zaten kutsal ejderler bu tanımı fazlasıyla dolduruyor.
Bir şekilde bütün o sadistliklerine rağmen dünyanın dizginleri ellerinde. Dünya Hükümeti aslında dünya halkları için herhangi bir şey yapmıyor. Sadece kutsal ejderler için dünyayı manipüle ediyorlar. Dünya ülkeleri buna izin veriyorlar çünkü halkın güvenliği, refahı, düzeni için bir "devlet" sistemi şart. Dünya hükümeti, dünya ülkelerini istediklerini özellikle "marine" ile veriyor. Güvenilir, onlar için uğraşan insanlar. (Luffy, Whitebeard gibi adamlardan farkları burada. Marine bütün dünya ülkelerini sahipleniyor.)
Dünya Hükümeti müdahale etmediği sürece marine aslında halkı koruyan, kollayan bir kurum. Tabi yetkisini kötüye kullananlar da olur da kurumun genel prensibini anlatıyorum.
Bu yüzden marine askerlerine karşı genel bir antipatim falan yok. Ama Dünya hükümeti, gerek gördüğü durumlarda dünyayı istedikleri gibi manipüle edebilmek için acımasız emirler de verebiliyor. İşte marine'deki çelişki o noktada doğuyor. Bu kurumu ortadan kaldırsak bütün dünya halkları korsanların insafına kalacak ve her şey çok daha kötü olacak.
Ama bu kuruma yeri geldi mi soykırım görevleri bile verilebiliyor. Böyle bir durumda marine askeri ne yapmalı? Ne yaparsa "iyi", yaparsa "kötü" olur?
Bunlar tartışılır ama benim demeye çalıştığım. Bütün bu gerçeklere baktığımda Akainu için "kötü" diyemiyorum.
He onu kötü görmemem, iyi gördüğüm anlamına gelmez çünkü "kötücül" emirleri yerine getirirken takındığı tavır kötü.
Bir Alabasta sonrası, bütün şöhret kendisine kaldığında amirine "Elemanım niye ağlıyor o zaman?" diye çemkiren Smoker'a bakıyorum bir de bir ada dolusu insanı vicdansızca öldüren Akainu'ya bakıyorum ve ikisini de "sadece emir kulu" sınıfına sokamıyorum.
O yüzden ben 2. ve 8. Seçenekleri işaretledim zaten.