Gerek yok, şahıs ismi vermeden üstü kapalı konuştum zaten.Spoiler uyarısı....
Gerek yok, şahıs ismi vermeden üstü kapalı konuştum zaten.Spoiler uyarısı....
İşkence mi istiyorsunYanlıştır demişim.Ölüm tek başına yavan geliyor ondandır.

faili meçhul.Tertemiz iş.İşkence mi istiyorsun![]()
Demek istediğim nokta da tam olarak bu zaten.Onun ölüm saçan ve katil birisi olması, yine ona aynı cevabı vermekle olmamalı.Ben diziyi veya adamın yaptığını kişisel olarak konu etmiyorum, toplumsal ölçekte suçun cezasının kişiselliğinden kaçınılmalı, adalet linç kültürüne veya kişilerin kendi duygularına bırakılmamalı.Yozlaşmak kaçınılmaz kişisel ölçüde ancak ateşe ateşle, ölüme ölümle cevap vermenin hiçbir faydası yok benim nazarımda.Person of Interest'i genel olarak sevmiştim ama mide bulandırıcı kadar hat safhada bir duyarcılıkla öldürmekten kaçınılıyordu. Attığın videodaki elemanın hayatını kaç defa bağışladılar ve sırf bunun yüzünden bahsi geçen polis dahil bir sürü masum insan da öldü. Bazı katillerin katlinin sebebi bir nevi nefsi müdafaa veyahut geçerli olmasa bile dayandırılabilecek bir mazereti olur, bu katillerin idamı yapılmalı mı diye bir çeşit ihtilafa düşülüp mevzu hakkında tartışılıp ortak bir kanaate varılabilir. Ama videodaki elemanın ölüm ve fitne saçan birisi olduğu aşikar, onun hayatını bağışlamak bulunduğu topluma haksızlıktır. O tarz adamlar ne bu memlekette ne de dünyanın herhangi bir "medeni" memleketin de barınmamalı.
Zaten ben de kişisel değil, toplumsal açıdan bir gerekçe sunmuştum. Ayrıca duygusal olarak agresifleşip intikam duygusuyla idam edilmeli demiyorum, kanun olarak gelirse bunun hakkında konuşulur, tartışılır; ortak bir fikre varılır. Bu konuda yozlaşmak da bu zamanda o kadar kolay değil. Ek olarak yatacak yeri olmayan, yiyecek yemeği olmayan insanlar hala bu memlekette varken; tek vasfı masum insan öldürmek olan katilleri bir yerde barındırıp karınlarını doyurmak (hem de bizim verdiğimiz vergilerle) hiçbir medeniyete yakışmayacak tarzda bir uygulamadır.Demek istediğim nokta da tam olarak bu zaten.Onun ölüm saçan ve katil birisi olması, yine ona aynı cevabı vermekle olmamalı.Ben diziyi veya adamın yaptığını kişisel olarak konu etmiyorum, toplumsal ölçekte suçun cezasının kişiselliğinden kaçınılmalı, adalet linç kültürüne veya kişilerin kendi duygularına bırakılmamalı.Yozlaşmak kaçınılmaz kişisel ölçüde ancak ateşe ateşle, ölüme ölümle cevap vermenin hiçbir faydası yok benim nazarımda.
Az biraz kan donduran tarz suç işleyenlerin ne gibi suçlar işlediklerine bakın. Yahu geçen haberlerde çıktı yerde hareketsiz yatan kadına kızının gözü önünde tekme tokat dalan oradan buraya savuran bir insan müsvettesi bile insanın kanını donduruyor. Bundan çok daha ağırlarını canice işleyenler var. Pişmanlık bile duymayabiliyorlar. Böyle bir insanın yaşamının bir amacı yok.Ölüm cezası kesinlikle ilkellik göstergesidir.Ölüm cezası verilen katilin o katilden ne farkı var.