Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Ölüm Cezası

Ölüm Cezası Doğru Mudur?

• Kullanılan toplam oy
    223
İnsan dediğin şey kural dinlemez zaten.Mesela ben müslümanım derim ama çoğu kuralına uymam mesela.Bu beni dinden çıkartmaz.
Zaten kural dinleseydi burda ölüm cezası olsun ve ya olmasın diye tartışmazdık kimse kendini öldürecek duruma getirmezdi ve büyük bir kuralı çiğnediği için ölümü hak ediyor eğer yanımda olsaydın ikinci ve üçüncü cümlelerin hakkında konuşurduk ama böyle mecralarda bu meseleleri konuşmak istemiyorum

Zaten kural dinleseydi burda ölüm cezası olsun ve ya olmasın diye tartışmazdık kimse kendini öldürecek duruma getirmezdi ve büyük bir kuralı çiğnediği için ölümü hak ediyor eğer yanımda olsaydın ikinci ve üçüncü cümlelerin hakkında konuşurduk ama böyle mecralarda bu meseleleri konuşmak istemiyorum
Salla ikinci ve üçüncü cümleleri.Sen keyfine bak yeter.Kul hakkı yemediğin sürece varsa cennete gireceksin zaten.

Burada konuyla alakasi olmadigi icin dinleri ve dinler tarihini tartismayacagim, Tevrat'tan örnek verdim cunku neredeyse butun dinlerde insanligin ortak degerleri ve erdemleri asagi yukari ayni sekilde belirlenmistir. Budizmde de Hristiyanlikta da Islamiyette "oldurmeyeceksin" kurali sabittir.

Kuran'i da okudum.

Mesru olan da yasal olan da hukuki olan da degisir, degisecektir. Etik olan, adil olan, insancil olan, aydinlik olan degismez.
Ben de idama karşıyım ama senin kafayla savaşlar da yanlış oluyor gibi geldi bana.

Toplumu düzeltelim, biz düzelelim vs tamam ama kimin elinde bi sihirli değnek var ve bunu anında gerçekleştirecek?
Tabii bazı şeyler eğitimle, sosyal yapıyla vs ilgili ama bi bebeğe tecavüz edip öldüren birine nasıl bi yaptırım uygulanabilir? Birini kendi çıkarı veya zevki için öldüren birine ne ceza verilirse adaletli olur?

Ben kıssasa inanırım. Suç neyse ceza da ona denk ve üstelik caydırıcı olmalıdır. İnsanoğlunun caydırıcı hiçbir unsur olmadan sadece eğitimle tüm suçlardan arınacağına da inanmıyorum açıkçası.

Toplumu düzeltelim, biz düzelelim vs tamam ama kimin elinde bi sihirli değnek var ve bunu anında gerçekleştirecek?
Tabii bazı şeyler eğitimle, sosyal yapıyla vs ilgili ama bi bebeğe tecavüz edip öldüren birine nasıl bi yaptırım uygulanabilir? Birini kendi çıkarı veya zevki için öldüren birine ne ceza verilirse adaletli olur?

Ben kıssasa inanırım. Suç neyse ceza da ona denk ve üstelik caydırıcı olmalıdır. İnsanoğlunun caydırıcı hiçbir unsur olmadan sadece eğitimle tüm suçlardan arınacağına da inanmıyorum açıkçası.
İşkence etçen işte.İnsanları iyileştirmeyi öğrenmenin yanında acı çektirmeyi falan da öğren.İlerde işimize yararsın.

Pakistan'da tecavüz suçuna karşı tecavüz ediyorlardı. Bu yüzden Pakistan dünya mutluluk sıralamasinda 1. sırada

Ama katliam yapan Norveçli 27 yıl aldığı ve kral dairesi hapishanede kaldığı için dünyanın en leş ülkesi Norveç

Ve aynı zamanda eğitimde ön sırada olan Kongo OECD ülkelerinde lider iken eğitimi kötü olan Finlandiya ise suç oranları en yüksek olan ülkeler içinde üst sıralarda

İdam vinçleri kuran İran ise dünyanın en gelişmiş medeniyeti olarak görülürken, Avrupa birliğine bile giremeyen (!) İsviçre de her gün çocuk gelin haberleri sıkça duyuluyor

Geçmişte bazı yerlerde toplumun güvenliği için gerekliydi. Ancak günümüzde ölüm cezasına hiç gerek yok.

Ölüm cezasına layık olacak kadar büyük bi suç işlediyse toplumdaki en zor işleri ağır şartlarla ve yüksek güvenlikle bunlara yaptıracaksın. insanların vergileriyle bunlara yetim çocuk gibi bakmak yerine topluma yararlı bi hale getirmek daha mantıklı.

Biri aileme zarar verse ben o kişiyi öldürmek isterim. Ama idam yetkisi kimseye verilmemeli. Bi insanın böyle bişeye karar vermeye hakkı olmamalı.

Burada konuyla alakasi olmadigi icin dinleri ve dinler tarihini tartismayacagim, Tevrat'tan örnek verdim cunku neredeyse butun dinlerde insanligin ortak degerleri ve erdemleri asagi yukari ayni sekilde belirlenmistir. Budizmde de Hristiyanlikta da Islamiyette "oldurmeyeceksin" kurali sabittir.

Kuran'i da okudum.

Mesru olan da yasal olan da hukuki olan da degisir, degisecektir. Etik olan, adil olan, insancil olan, aydinlik olan degismez.
Sen biraz daha araştır bence. Öldürmeyeceksin tabiki ama suçsuzları, masumları.
Bu arada bende ölüm cezasına karşıyım.İnsanlığa faydalı bir şey için kullanılmalılar.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık