Üye silindi 5781
Aaa niye her olay olduğunda Sanji'nin duvarına gidip ağlayan veya hıak puh yazan elemanlar buraya yazmamış :d
Amaçları tahrik etme olduğu için mi acaba , bence öyle
Amaçları tahrik etme olduğu için mi acaba , bence öyle
Samurayların yeniçerilerden farkı yok.Bizim Osmanlıcıların yeniçeri yücelttiği gibi onlarda samuray yüceltiyorlar.Değişik bir kafa yaşıyor ya bu Japonlar. Samurayların yüzde 99'u şerefsiz mesela. Sorsan erdem adamı hepsi.
Evet bunu bende duyunca çok şaşırmıştım.Değişik bir kafa yaşıyor ya bu Japonlar. Samurayların yüzde 99'u şerefsiz mesela. Sorsan erdem adamı hepsi.
Yok ya mafya dizilerindeki yancılar işte samuraylar Neo-Osmanlıya girersek konu başka bir yere kayabilirSamurayların Yeniçerilerden farkı yok.Bizim Neo-Osmanlıcılar Yeniçeri yücelttiği gibi onlarda samuray yüceltiyorlar.
Felsefe sistem olarak çok farklı yeniçeriler ve samuraylar.Benim dikkat çektiğim konu bu iki sınıfın gereğinden çok abartılması.Temelde Samuraylar Yeniçerilere çok mu benziyor ? İkisindeki felsefi ve sistemi farklar nelerdir ?
Samuraylar bildiğin memur yahu.Elinde kılıç var bir tek.Samuraylık ile buşhido mevzusu karıştırılıyor.15-16yy yeniçerileri tüm japonyayi fetheder.Temelde Samuraylar Yeniçerilere çok mu benziyor ? İkisindeki felsefi ve sistemi farklar nelerdir ?
Geçmiş bile ben bile ben en fazla Shanks ve Mihawk'ın gay olduklarını söylüyordum..Nicki görmesem Yubashiri sanardım. @Yubashiri-sama Dürüstçe söyle senin Prime Shanks gömme döneminle yarışabilir mi ?
Eğer sözün bana ise şöyle diyeyim. Meyve=kılıç gibi şu an. Kılıçların ruhu olması vs gerektiğinden fazla değer verildiğini düşünüyorum. Demek istediğim bu.Korsanlar kılıçla ve eski model ateşli silahlarla dövüşürler.Şu genelde birkaç atımlık olan.Yani yarısını kılıca ayıracaksa yarısını silaha ayırabilirdi Oda.Yarısını kılıca ayırdı ateşli silahları sallamadı fazla.Ama yine de çok önem veriyor.Wb gibi efsane bir adam ölürken mermi yağmuruna tutuldu.O yüzden korsan serisinde kılıçlara nefret kusabilirsin eyvallah ama ne işi var demek abes kaçıyor.
Osmanlı'nın gemileri okyanusa uygun değildi ya. Zaten Hint Deniz Seferlerinde bu anlaşıldı. Ama karaya çıksalardı fethedebilirlerdi.Samuraylar bildiğin memur yahu.Elinde kılıç var bir tek.Samuraylık ile buşhido mevzusu karıştırılıyor.15-16yy yeniçerileri tüm japonyayi fetheder.