O dediğin konularda mesela naruto için de “atalarını geçti” dendi ve arkasında jiraiya ve minato vardı bu sayfada. Ama bunu daha güçlü oldu diye mi söylediler yoksa sennin modu daha iyi kullanmayı öğrendi diye mi? Minato’dan güçlü oldu diyen yoktur.Ya şimdi olay şu.
Mangaka databooklarda Hiruzen için daha hocası yaşıyorken onu geçti deniyor(Tobirama) bu kabul görmeyen bir şey. Hala ben söyleyince avel muamelesi yapıyorlar, Hiruzen hiç boş bir adam olmadığı halde.
Ama aynısı Deidara-Sasori'de olunca neden sorun oluyor, Sasori daha karizmatik diye mi? Ki biliyorsun MAL'deki avatarım Sasori yani.
İkisi de teknik olarak aynı, ama bünyedeki reaksiyon farklı.
İnsanlar böyle, kafasına göre takılıyor yapacak bir şey yok.
Kakashi de “ben raikiri ve rasenganı hiç birleştiremedim. Eğer onu yaparsan beni geçmiş olacaksın” dedi ama ninjalık 1 teknikten mi ibaret? Naruto o konuda mı geçti yoksa daha güçlü ninja mı oldu orda?
“Geçmek” kelimesini kishimoto direk “daha güçlü oldu” anlamında mı kullanıyor belli değil. Dediğin şeyin mangaya bakılarak kabul görmemesi anormal değil.
Bişeyler bu şekilde tartışılabildiği sürece sorun yok bence. Hiruzen harbiden daha güçlüyse de şaşırmam ben. 5 element var, elinde bilinen en güçlü taijutsu silahı var, mühür biliyor daha ne olsun. Sadece gekkei genkai ve uzay zaman jutsusu yok. Sıradan bi insanın limiti gibiydi herif.
Dediğim gibi küçük bi kesim var ama naruto evreniyle ilgili bazı şeyleri söylediğin zaman gerizekalı muamelesi görebiliyorsun. Kesin bilgi olarak alınan %100 kabul gören ve bana göre çok saçma şeyler var.
Yani tüm manga boyunca bi anda 5 km uzağa gittiği görülen adam yokken hokagelerin 3 saniyede 3 ülke uzağa koştuğu baya kabul edilen bişey mesela. Grupta 2 hiraishin kullanıcısı olduğu halde ve ne zaman koşmaya başladıkları belli olmadığı halde. Yarım saat olma ihtimali de varken, büyük kısmı ışınlanarak gelmiş olma ihtimalleri de varken birkaç saniyede koştukları kabul ediliyor baya. Diğer ihtimallerin zerre önemi yok.
Bak bu sadece bi örnek. Derdim de yapılan iddaa değil. Aksini söyleyenlerin yediği tepki.
Ve benim de favori mangam naruto yanlış anlaşılmasın evrene lafım yok. Ama bazı fanların “feat” takıntıları diğer mangalara kıyasla garip geliyor biraz. Aksini gösteren 10-20 manga sayfası da olsa 1 sayfayı canı istediği gibi kıvırıp bi karakter saçma bi “buster” seviyesi çıkarılabiliyor.
Ben one piece’te bu kadar “buster” veya “mach xxx” hesap takıntısı görmedim. Biraz bleach’te vardı o da senin dediğin lanza’dan ve ss’nin büyüklüğünden ibaret.