Franky gelene kadar geminin dümencisi ve tamircisi Usopp'du. Nami gidilecek adanın kordinatlarından ve hava şartlarının getirdiklerinden sorumlu, geminin nereye gideceğinden ve ne zaman kalkıp duracağından sorumlu olan kişi ise Luffy. Nasıl arabanın ne zaman kalkıp kalmayacağından mühendis sorumlu değilse, bundan da Nami sorumlu değil, Luffy'nin yokluğunda sorumluluk alması ayrı. Luffy ayaktayken geminin ne zaman, nereye yelken açacağını, ne zaman demir atacağını belirleyen bizzat Luffy.Evet, ben anlamıyorum. Çünkü o sahne öncesinde Luffy ve Robin, Aokiji tarafından dondurulmuş. Sonra bu ikisi uyanıyor ve bunu söyleyen kişi kim: DOKTOR CHOPPER. Peki sonrasında ne oluyor? Tayfanın AŞÇISI SANJİ onlar için bir şeyler yapayım mı diye Chopper'a danışıyor. Chopper da ona bazı direktifler veriyor. Tayfanın DÖVÜŞÇÜSÜ ZORO yelken açalım mı diye ortamda gemi ile alakalı en çok karar verebilecek kişi olan NAMİ'ye soruyor falan. İyi ki ben anlamamışım ya. Kendimle yine gurur duydum yine bak.
Mesela bu örnekte olduğu gibi:
@Roronoa Zoro
Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı arkadaş tartışma ruhunun gerektirdiği kaliteyi taşımıyor, kötü niyetli. Bence daha fazla tartışıp zamanını harcama. Aşırı saçmaladıktan sonra cevap alamayınca kendisi kayboluyor.