Dostum, Zoro tayfadan çıksa yerine Law girse, Kidd girse vs narasyon yani hikaye anlamında, plot anlamında ne değişir ?
Zoro sadece güçlü cool adam. Onu özel yapan bir yanı yok. Yanişöyle diyeyim, Nami, Franky falan daha önemli karakterler tayfanın tek parça halinde denizlerde gezinmesi için. Zoro sadece sadık, güçlü ve ketum. Sadık, güçlü, ketum herhangi bir karakter ile takas edebiliriz hikaye bakımından.
Sırf bizim tayfadan Luffy, Nami, Franky 'yi sayarım daha önemli olarak.
Onun haricinde hikaye açısından
Teach, Garp, Dragon, Shanks, Imu, Roger, Rayleigh, Vegapunk, Xebec, Nija, Joyboy, Vivi, Kutsal Silahlar, Momonosuke vs var.
WB, Akainu, Kuzan, Gaban, Doflamingo, Kuma, Law, Mihawk, Shamrock / Garling, Sabo gibi karakter içinde argümanlar üretilir yani Zoro'nun önemine karşı.
Daha da unutulanlar çıkar.
Hatta Imu'nun şu en son gücüne karşılık, Garp dövüşü sırasında gizemli bir biçimde adadan kaçan Moria'nın gölge gücüyle bir nevi edo tensei ordusu çıkarabilecek olması bile, Zoro'nun Elbaf arkında sunacağı her hangi bir şeyden daha heyecan verici ve önemli hikaye adına.
Karakterin popülaritesi ve sevilebilirliği başka bir şey. Önem başka bir şey.
Naruto serisinde popülarite anketlerinde tüm nefrete rağmen Sakura hep ilk 5-6 da çıkıyordu. Sakura'yı çıkarsak her hangi bir şifacı "love interest" kız koysak ne değişir ? Onun gibi düşün.