Düşmanca bir dövüş neye göre değildi? Bu adamlar rekabet içindeymiş. En azından ilk dövüşleri düşmanca olsun bir zahmet. Shanks'ın başka spesifik yeteneği olduğunu düşünmüyorum. Asıl yeteneği kılıç üzerineydi ama asıl olayı haki çıkacak. Nasıl Rayleigh ve Garp haki üzerinden dövüşüyor ise öyle çıkar. Onun dışında öyle Mihawk'dan haydi sen Mihawk'ı o seviyede görmezsin ama bir amiralden fiziksel güç olarak çok üstün olacağını sanmıyorum.
Düşmanca olduğunu düşünmemiz için bu adamların ne şart da tanışıp ne şart da düello ettiğini bilmemiz gerekli. Fakat öyle bir şeyi görmüyoruz. Kılıçlarını keskinleştirmek için düelo ettikleri söyleniyor. Eğer ''ölümüne'' tarz da bir yazı olsaydı, illa bu şekilde değilde düşmanca olduklarını söyleseydi böyle derdik. Fakat gördüğümüz nokta da Mihawk'ı gördüklerinde Shanks2ın tüm tayfasının hiç kendini bozmadığını, gerektiğinde Mihawk ile parti yaptıklarını görüyoruz. Kısaca bir düşmanlık değil bir dostluk var ortada, geçmişi görmeden düşmanca dememiz gayet normal değil mi?
Shanks'ın bu tip bir yeteneği olması gayet normal olur bu ne kadar kabul edilmek istenmese de. Çünkü Yonkou pozisyonunda gördüğümüz herkesin çok OP yetenkleri ve aynı şekilde hakileri mevcut. Yani bu adamlar sadece meyve ile buraya gelmemişler, kendilerini her konuda geliştirmişler ki Kaido haki ve sopa ile 1 vuruşta Luffy'e ne yaptı gördük. Shanks haki ile bunlardan yukarıda olsa bile başka tip bir yetenek olmadan bu yaratıklar ile baş etmesi zor. Fakat aynı mevki de oturması, Wb'nin gemisine gitmesi, yeri geldiğinde Kaido'yu bir şekilde durdurması bu adamların karşısında durabildiğini gösterir.
Nereden biliyorsun King ne zaman gözüktü ? Adamdaki önyargıya bakar mısın ? İşte gösterdiğim tepki bu yüzden amiral olayında.Ünvanlara takılıp kalmışsınız sağ kol,lord diye adam yaftalıyorsunuz herkesin bireysel olduğunu unutarak.Bu mantığa göre 4 korsan dışında Amiral ve üstü korsan olamaz bu da tamamen akıl ve mantık dışı.Sanki seride öyle bir açıklama geçmiş gibi.
Çünkü çağın zirvesinde olan WB'nin sağ kolunu gördük, aynı şekilde Katakuri'yi gördük. Yani neyin ön yargısından bahsedip saçmalıyorsun ki? Bu adamalr çok büyük savaş güçleri fakat bir amiral etmeyecekleri aşikar. Onlarda ki meyve, haki bu karakterlerden farklı seviyede. Seçilimleri bile öyle, yani Amiral pozisyonuna gelebilecek yetenekte olan birileri olmasına rağmen bu adamlar özel olarak seçiliyor.
Eğer sen diyorsan ki Sağ kol>Amiral diye bilemem fakat benim için Sağ kollar Amiral ile dövüşebilirler ama bir yerden sonra kaybederler. Yani boş boş ön yargı dağıtmıyorum veya bir şeyleri saçma sapan övmüyorum senin gibi buralarda. Bir şeyler seride gösterilmiş MF de Tüm Kek arc da değil mi? Yani bunu savunurken kafamdan uydurup bir şeyleri ortaya atmıyorum.
Naruto'yu takip ettiysen bilirsin savaşın başındaki Naruto ve sonundaki Naruto arasında hayli güç farkı vardı.Kaldı ki op daha son savaşa gelmedi bile.Daha 1 yonkonun indiğini bile görmedik.Yani serinin %65-70'inin bitmesinin bi önemi yok.Daha geride 3 yonko+hükümet var ki bu da bol bol düşman var demek zaten.
Kaido ve BM gibi yaratıklar varsa nolmuş ? Hani sana özel demiyorum da ben bu argümanı hiç anlamıyorum.1.70'lik Luffy'nin devleri teklediği,normal insan boyutundaki Shanks'ın Kaido ve BM'yle aynı mevkide bulunduğu seride bu argümanın önemi ne ? Al Shanks,Garp.Yaratık değil.Doğuştan çelik gibi bedenleri yok.Ama yine de o yaratıklarla aynı mevkide.
Luffy'nin geçemeyeceğini düşünmene hiç katılmıyorum hele.Luffy kklığı ne kadar özgürlük için istese de mangakanın Luffy'i bireysel güçte de zirveye taşıyacağı apaçık ortada bence.Daha yeni bir örnek.Kata'yı yendiğinde ''Yenilmezlik serin son buldu'' gibi bir sözle direk Luffy'nin bireysel olarakta güçlü olucağına bir gönderme var.Potansiyel olarak herkesin dikkatini(Ki WB'de bu isimler arasında) çekmiş biriyken Luffy'nin zirve olamayacağını düşünmek mantıklı değil.''En son bir yonko karşısında ne olduğunu gördük'' demişsin.Bu da sağlam bir argüman değil.Sonuçta potansiyelini daha tamamlamamış bir Luffy var.İlk paragrafta da dediğim gibi güçlenebileceği bir sürü düşman var daha.
Bu seri Naruto değil ki. O seride Naruto ana karakter gücünün bir hayli uçması gayet normaldi son savaşta. Çünkü rakipleri öyleydi, fakat Zoro için aynı şey mi? Zoro'nun karşılaşacağı adamlar rakiplerin 2. adamları. Bak küçümsemiyorum ama ortada böyle bir gerçek var. Bm Katakuri için ''Sen benim ezik evlatlarımdansın'' diyor. Zoro'nun ise daha bir Yonkou'nun böyle seslendiği birinin karşısına çıktığını, karşısında nasıl tepkiler vereceğini bile görmedik ki Mangaka bile şuan Zoro'yu sürekli saçam sapan yerlerde gezdirerek zaman geçirtiyor. Yani serinin yüzde bilmem kaçının önemi olmasın. Orada dediğim şey serinin yarısından çoğunun bittiği yönünde olan yorumdu.
Seride çok güçlü karakterler şuan ayakta olsa bile onların 3 tanesinin düşmesi bir anda olabilir ki durum o yana doğru gidiyor zaten. Kaido ve BM bir araya gelecek ve bir olaylar olacak muhtemelen. Zoro'nun alacağı rakip de az çok belli olur yavaş yavaş. Fakat bu kadar şey belliyken Zoro'yu ben Kaido seviyesinde falan göremiyorum kusura bakma.
Luffy için bunu dememin sebebi ise şuan bir Yonkou'nun karşısında düştüğü durum. Hee bu arc sonu yenebilir mi, yenebilir. Fakat bunun nasıl olacağı çok önemli. Eğer 2-3 önemli yardımla bir Yonkou alsa bile o doğrudan Luffy'i bu güçte yapmaz. Burada dediğim şey buydu, bu yüzden ben Zoro'nun seri sonu o seviyeye geleceğini düşünmüyorum. Seride IM gibi bir karakter çıktı şuan, Zoro'nun ise seri sonu bir Amiral alacağını falan düşünüyorum. Amiral gücü serinin en büyük güçlerinden biri zaten, eğer bu seviye de birini yenerse benim için gayet tatmin edici olur.
Mihawk'ın ise şuan ki durumu mechul. Yani bu adamın başına bir şey gelecek gibi, çizimlerden, Mihawk'ın Perona'yı göndermesinden bir olaylar çıkacak belli oluyor. O yüzden en başından da dediğim gibi, Zoro Luffy için Mihawk'ın önünde eğildiği vakit bence artık Mihawk artık onun son rakibi olmaktan çıktı. Mihawk bile zaten dedi ''Senin gibi bir adam başkası için böyle bir hareket yapıyorsa'' tarzında konuştu. 2 yıl boyunca bir arada durdular vb.
Yani demem o ki ben seri sonu Zoro'yu bu seviyede göremiyorum. Eğer Luffy Kaido gibi bir seviyeye gelirse ve etrafında bu kadar adam varsa zaten tamam KK olmak için bu yeterli Luffy'e zaten adamın arkasında binlerce kişi olacak bu yolda yürürken. Neyse bakıp görelim faka benim görüşüm bu yönde, ben istesem de Zoro'yu o seviyede göremiyorum.