Dünyanın en güçlü adamı unvanı; insan olan herkesi kapsıyor.
Dünyanın en güçlü kılıçustası unvanı; kılıçustalığı ile ilgili kullanılan teknikleri kapsıyor. Eğer bir insan sadece kılıçustalığı teknikleri ile dövüşüyorsa, Mihawk ondan güçlü olur unvandan ötürü, yok o insanın başka teknikleride varsa sayılmaz.
Sana bir önceki mesajımda anlatmaya çalıştığım ve senin umursamadığın şey bu.
Sen bilmezsin, ben bundan 2 sene evvel bisentonun kılıçtan ne farkı var diye yazmıştım, hakkaten farkı yok ve tek farkı sapının daha uzun olması, bıçak yani keskin tarafı neredeyse bir kılıç ile aynı. Sonra bisento'ya kılıç diyor diye benle dalga geçmeye çalıştılar.
Sonra ne oldu? Mangada bunu gördük;
O bana bisentoya kılıç diyor diye dalga geçenlerin hepsi yok oldu.
Beyazsakal'ın Shanks ile çarpışmasına bakalım aynı kılıçustaları gibi. Haliyle Beyazsakal'ın da bu durumda kılıçustası olarak sayılmaması için hiçbir engel yok.
Ama Beyazsakal kılıç türevi silah kullanıyor olmasına rağmen Mihawk'tan resmi olarak güçlüydü ve Mihawk WB ile aramdaki farkı görmek istiyorum diyordu, aradaki farkı kabul etmiş sadece ne kadar açık olduğunu merak etmişti.
Shanks aynı WB gibi, önemli olmaz olur mu? Yukarıda da gösterdiğim üzere, WB'nin kullandığı silahın kılıçtan hiçbir farkı yok, tek farkı sapının uzun olması bu kadar.
Bana göre WB'nin ölümünden sonra Shanks'ın dünyanın en güçlü adamı unvanını alamamasının da tek nedeni Karasakal. WB'nin meyvesi ve fiziksel kuvveti Karasakal'da, yakın dövüş ve kılıç gücüde Shanks'ta var. Haliyle bunların aralarında dünyanın en güçlü adamı unvanı çekişmesi olacak.
Dediğin argümanlardan birisine hemen cevap vereyim; bunlar ezik olsa WB nasıl duysun demişsin. Öncelikle WB sağır sultan değil Luffy gibi, burada algılar karışmasın. WB çok daha zeki ve etrafı takip eden birisi, istihbarat ağı çok kuvvetli Luffy gibi kör cahil değil. Pacifista'ları bile duymuş savaşa gelmeden önce bunlar duyduğum hükümet silahları mı diyordu. WB'nin istihbaratı kuvvetliyken ortalama dövüşçülerin yaptıklarını bile duyması neden sana garip geliyor? Ace ile Jinbe'nin düellosunu duyup 5.günde gelip oraya müdahale eden bir adam. Yani Shanks ile Mihawk, Ace ve Jinbe seviyesindeyken dövüşmüş ve WB'nin kulağına gitmiş olabilir. Bunun cevabını böyle vereyim.
Yara almama mevzusuna da daha önce cevap verdik, yani antremanda bile yara alabilirler. Sonuçta Zoro'nun gözü bence Mihawk ile yaptığı antremanda kapandı, haliyle Shanks Mihawk'tan yara almış olabilir. Kaldı ki Shanks bu olayı Meyvesiz Teach dövüşü ile bir tutarak kıyaslıyor, buradan Mihawk'ın Meyvesiz Teach seviyesi olduğunu mu farz etmeliyiz. Ben daha önce Meyvesiz Teach Shanks'a yara verdi o sebepten Yonko seviyesidir dendiğini görmedim. Mihawk ile ilgili bu yorumlar yapılıyor hemde yara bile vermemesine rağmen.
Mihawk gözlem haki'de çok iyi demişsin, neye göre bunu söyledin bilemiyorum. Rayleigh Luffy ile gittikleri ada da 500 tane hayvanın güç seviyesini bile sezerken, Mihawk Zoro'nun babunları yenemeyeceğini düşünüp, yenildiklerini sezememiş ve Zoro'ya laf çarpıtırken mort olmuş birisi, daha kendi adasındaki olan olayları sezemeyen Mihawk'ın gözlem haki'sinin iyi olduğu söylenemez bence. Kaldı ki böyle bir eksiği varsa bile sıkıntı olmamıştır, şahin gözleri ile çok yüksek görüş açısı olduğunu savaşta Luffy'nin yüzlerce adamın arasından görerek gösterdi. Boşuna şahin göz demiyorlar. Shiryu'nun görünmezlik gücünü almasıda bence mangakanın yaptığı kurguda Mihawk'ı ona yendireceğinden ötürüdür, eğer şahin göz yeteneğine sahip birisinin yeteneğini nasıl boşa çıkarırsın derlerse ben görünmezlik yeteneği ile derim, haliyle Shiryu'ya yendireceğinin sinyalini bana göre veriyor.
Diyorsun ki Mihawk'ın önüne geçenler önemli değil. Mihawk'ın bilmem kaç sene evvel, gözümüzle görmediğimiz, ne seviyede olduğunu bilmediğimiz, Shanks'ın ne kadar ciddi olduğunu bilmediğimiz artık antika sayılacak bir düello üzerinden güç seviyesine karar veriyorsunuz, ama gözümüzle gördüğümüz ve güç seviyesini bildiğimiz; Jozu, Vista, Croco gibi karakterleri kabul etmiyorsunuz. Bu çok büyük bir çelişkidir. Sadece söylenti olarak geçen Shanks'ı kabul eden ilk başta kendi gözüyle MF'de gördüğü şeyleri kabul edecek. MF'de ciddi değildi deniyor, öyle olmasa Shanks'tan neden özür diliyor? Mihawk Shanks'tan özür diliyor, ama Shanks ile bilmem kaç sene önce yaptığı ve bizim görmediğimiz sözde düello ciddi oluyor, ama MF'de yapılan düelloları özür dilemesine rağmen ciddi olmuyor, büyük çelişki.
Buggy demişsin, Buggy'nin meyveside kılıçustalarının antisi sayılır, Mihawk'ı durdurabildi mi? Durduramadı. Ama Jozu durdurdu, demek ki orada farklı bir şeyler var. Mihawk slash yollamadan önce WB ile aramdaki seviye farkını göreyim diyor, Jozu'yu görüyor. Yonko sağ ve sol kol seviyesi. Benim görüşüm bu seviyelerde Mihawk, mantıken Yonko seviyesinde olması bence mümkün değil.