Sen öyle kesin konuşuyorsun demedim zaten yanlış anlama.Gördüğüm kadarıyla genel olarak öyle bir algı var.Yeri gelmişken yazayım dedim sadece.Asla kesin konuşmuyorum. Tüm forumunda aynını yapması gerektiğini düşünüyorum. Ama Shicibukai olmanın en çok fayda sağladığı kişiler Shicibuki'lerin kendileridir.
Kuma bir devrimci olarak hükümete yanaşmak için Shicibukai olmuştur.
Hancock adasını denizci tehdidinden uzak tutmak için,
Doflamingo aynı sebepten ve birkaç başka sebepten.
Buggy güçsüz olduğu için.
Crocodile'ın sebebi belirsiz. Başından beri Alabasta'yı ve Pluton'u hedefleyip bunun için Shicibukai olmuş olabilir.
Moriah ağır yenilgi aldıktan sonra hükümete sığınmıştır.
Teach'in kendince sebepleri vardı.
Jinbe Balıkadam Adası için.
Law Punk Hazard'a sızmak için.
Weevil ise annesi öyle istediği için.
Yukarıdaki isimlerin hiçbiri Shicibukai unvanları olmasa istedikleri planı gerçekleştiremezdi. Herkesin haki bildiği Amazon Lily bile Denizci tehdidini savuşturmak için Hancock bu koltuğa oturuyor. Mihawk'ın gücü olsaydı, kendi adasında yaşamaya devam eder, arada sırada gelenleri de keser yollardı. Zira bu adam, sıkıntısını gidermek için bir gemiyi Grand Line'dan East Blue'ya kadar takip etmiş birisi. Arada sırada gelen denizciler işine gelirdi. Ama bu adam aksine denizcilerden sakınmayı seçmiş. Belki diğerleri gibi bir planı yok bu unvanla birlikte, bu yüzden bu kadar rahat. Her ortaya çıktığında herkesin şaşırması bu yüzdendir, Mihawk için elzem değil, lakin olması işine geliyor.
Shicilik ünvanı bu shicilerin çok işine geliyor bende bunu söylüyorum.Mihawk'ın durumuna şöyle de bakabiliriz aslında.Eğer bu adam dediğin gibi sadece adasında takılsa seri içinde çok pasif kalmış olurdu.Belki de Oda'nın Mihawk'ı shici tasarlamasının nedenlerinden biri de karakteri bu kadar pasif bırakmak istememesidir.Mesela Mihawk shici olduğu için shicilerin toplantısında,mf de falan görebildik.Tabii bir de hikaye açısındanda "Neden shici oldu?" kısmı illaki açıklanır.Yani farklı şeyler çıkabilir Mihawk'tan.Bakalım artık.
Problem çözüldüyse sıkıntı yok dostum.Benim de hatam var yazım yanlış anlaşılmaya müsaitti çünkü.
Amiralden aşağı da çıkmayacağı kesin bence.Aynı düşünüyorduk di mi bu konuda ?Shanks vs Teach savaşında Mihawk gelip kankisine yardım edecek zaten. Shanks'ın sağ kolu gibi hani. :/ Doğru yerlere parmak basmışsın diyorum.