Basbayağı ayırır kardeşim, Oda nın bizzat çizdiği monster mangasında Ryuma'nın kutucuğuna ' Samuray ' yazmış. Shirano'ya ' Üstün seviye kılıç ustası ' yanındaki adamada ' 3.seviye kılıç ustası ' yazmış. Ben Mihawk samuraylardan güçsüzdür demiyorum ama Wano'da Mihawk'ı üstün biri gibi görmüyor olabilirler onu demek istiyorum, adamlar samuray sonuçta. Samurayların tillahı gelse yenemez demişsinde nereden biliyorsun Kaido nun ortağı Shogun un yenemeyeceğini ? Bence ikisi aynı güçtedir ve Zoro shogun u yendikten sonra Mihawk tan güçlü olur ondan sonra çok power up alacağınıda sanmıyorum zaten, artık son savaşa doğru gidilir.
Barto'nun teklediği Maynard'ın mı 1 tık üstünde ?
Bu konuyu tartışmadan evvel En güçlü kılıç ustası namını tartışmamız gerek.
Bu nam nasıl oluştu sana göre? Durduk yere almadı ya bu sıfatı. Ya Mihawk'tan önce de bu sıfat taşınıyordu biri tarafından hatta bahsı geçen Shogun bile olabilir, Mihawk bu ünü kendinden önceki kişiyle karşılaşarak ondan devralmıştır. Tıpkı seri sonunda beklenen Zoro'nun Mihawk'tan alması gibi bu ünü. Böyle bir durum varsa, yani zaten ortada bir en iyi kılıç ustası sıfatı varsa, sen sanıyor musun ki hiçbir samuraiın dahil olmayacağını bu genellemeye? Bu resmen saçmalık olur. Kılıç ustası dediğin tanım içine samuraiları da kapsayabilecekken, samurai dediğin tanım bütün kılıç ustalarını kapsamaz. En iyi samurai gibisinden bir tanım olabilir Wano ülkesi için, Mihawk bu sıfata aday olamaz çünkü samurai değildir. Ama en iyi kılıç ustası dediğin zaman samuraiları da genellemede gözetmen gerekir çünkü samurai dediğin şey, kılıç ustalığıdır zaten.
Ha Wano da Mihawk'ı üstün biri veya saygıdeğer olarak görmeyebilirler, ona katılıyorum. Samurai dediğin olay bi kültür, yaşam şeklidir. Mihawk'ı tarzı ve karakteri açısından eleştriyor olabilir halk.
Sence Kaido gibi bi adamın, yonkounun ortağı diye tanıtılan adam, bahsettiğin Shogun, izin verir miydi Mihawk'ın bu sıfatı taşımasına? Kendine bu kadar güvenen adam, karşılaşmamış mıdır Mihawk'la şimdiye kadar? Karşılaştılarsa nam hala Mihawk'ta olduğuna göre Mihawk üstündür demek ki. Karşılaşmadılar ve Shogun Mihawk'tan üstünse kılıç konusunda, bu serinin açığıdır. Bu açığı da Oda nasıl kapatır bilmem. Kapatılacak bir açık değil, hata olur bariz.