Sondan başlayayım.
Bir ihtimal, dönemin en iyi kılıç ustasını Mihawk yenmiştir. Sonra Shanks'la yenişememişlerdir. Ünvan Mihawk'da kalır.
İkincisi; Smoker'a bunu sordum ben zaten. Eğer hızda, güçte, hakide Shanks çok üstünse Mihawk nasıl Shanks'ın karşısında durabilecek? Neye göre daha iyi kılıç ustası olacak?
Şimdi ben ne anladım onu söyleyeyim, adam gemi kesiyor, buz dağı kesiyor, kılıcıyla merminin yönünü değiştiriyor herkes voov çekiyor, yeteneğine hayran kalıyor ve buna en iyisi diyor.
Eğer ki bu adam kılıçustalarını yene yene en iyisi olduysa burada bir muallak var, çünkü ne Shanks'ı yenebilmiş, Teach'in yaptığı gibi yara bırakmış, ne de Vista'yı Marineford'da tokatladı, ama nedense halen en iyisi o, dediğim gibi bence insanlar onun yeteneğine bakıyor, genel gücüne, herkesi yenişine, düello kazanmasına değil.
Mesela size göre Dünyanın En güçlü adamı ile Dünyanın En iyi kılıçustası denk olmalı, ama burada bir muallak var, şimdi Mihawk'ta bir adam, Beyazsakal'da bir adam, ama Beyazsakal en güçlü adam, Mihawk en güçlü kılıçustası, kılıçustalığında en iyi, yani Beyazsakal bu adamdan üstün burası kesin, ama kılıçustalığına gelince Mihawk konuşur denmiş ki Mihawk'ta bir adam olmasına rağmen ünvanı Beyazsakal taşıyor, mesela insanlar deseki Mihawk Beyazsakal'ı yener o zaman kimse tutup Beyazsakal en güçlü demez çünkü orada en iyi kılıçustası var derler, Shanks'ta böyledir, en güçlü adam klasmanında üsttedir, ama kılıca gelince Mihawk öndedir. Bu sebepten ötürü ki Mihawk'ın ünvanı güç üzerine değil kılıç sanatı üzerine gibi geliyor bana.