@God
Yine tek tek açıklamak zorunda kalmak istemiyorum bazı şeyleri. Forumda olmadığım dönemde yorumlarını az-çok okudum. Sana göre bir kılıç ustasına kılıç ustası demen için elinde illa ki katana ya da kılıç görmen gerek. Yoksa kabul edemiyorsun, inanamıyorsun ya da her neyse.. Böyle bir bakış açın var. Bana göre asıl zorlayan sensin bazı şeyleri. Yazdığım şeylerden alakasız şeyler çıkardığını gördüğüme şaşırmadım ancak seninle uzun soluklu bir tartışmanın gereksiz olacağını düşündüğüm için yazılanları ne kadar yanlış anladığına dair 1-2 örnek verip kapatıcam konuyu.
Croco'nun iade-i itibar konusu. Mangaka Mf'den önce bu adamı g2'siz Luffy'ye yendirdi. Aradan ne yıllar geçti ne de asır. Croco'nun Mf'deki muazzam gelişimini(!) açıklayacak herhangi bir argüman ya da sahne yokken bu adama Akainu'yu durduruyorsan, Jozu'dan yumruk yiyip ayakta bırakıyorsan (Jozu'nun yumruğu g2'siz yumruğundan ne kadar güçlü onu kişilerin şahsi görüşüne bırakıyorum) Mihawk'ın karşısına dikiyor, Wb'ye saldırmaya çalıştırıyor, Ace'i kurtarmasını sağlıyorsan bunun adı iade-i itibardır. Kabul edip etmemen sana kalmış. İlgilendiğim bir şey değil bu.
Diğer mesele Mihawk'ın iyi bir kılıç ustası cümlesi ve akabindeki kenbunshoku haki meselesi. Kenb. haki karşısındaki kişinin ya da varlığın güç seviyesini tahmin edebildiğin bir haki çeşitidir. Neyine abes dedin bilmiyorum ama karşındaki kişinin güç seviyesini saçına sakalına bakarak anlayamayacağına göre Mihawk'ın bu cümleyi kullanmasının ardında farklı bir niyet aramak asıl abesle iştigal olan şeydir.
Yukarıda bahsettiğim gibi bir kılıç ustası sadece kılıçtan oluşmadığı gibi sadece kenb. hakiden de oluşmaz. Kenb. haki bir kılıç ustasını ''iyi kılıç ustası'' yapma yolundaki etmenlerden biridir. Kenb. haki bilmek bir kılıç ustasının iyi olmasını sağlayan etmenlerden biri, evet. Ama bu onun diğer kabiliyetleriyle de alakalı bir şey. Mihawk da Zoro direkt kılıcını çekip kendisine meydan okuduğu için kenb. hakiye vurgu yapmış. Tek etmen kenb. haki olduğu için buna vurgu yapmamış. Aradaki farkı görmek ve buna göre yorum yapmak önemli.
Son olarak, konu dışı olarak yazdığın yer tamamen kendi çıkarımın. Yazı zaten bu üsluba sahip olmaması için dili yumaşıtıldı ve süzgeçten geçti.