Kendince bir mantık oturtmuşsun seri ile ilgili.Yanlış demiyorum ama sığ olmuş bana göre.Seride yan karakter ikinci karakter diye bir şey yok artık.Sadece Luffy var.Diğerleri sahne doldurmak için sanki.Kılıcın 4. Etmen olmasının sebebi zaten baş karakterlerden birinin kılıç ustası olması. Yani Zoronun deiku olmayı istemesi yetiyor da artıyor bile.
Keskin Nişancılık ise serideki ana karakterlerden birinin en iyi olmak istedigi bir alan değil. Ayrıca çok fazla keskin nişancı da yok. Zoronun rakipleri kılıç kullanmasına rağmen Usopp'un rakipleri kullanmıyor. O yüzden keskin Nişancılık kılıç ustalığına göre geride kalıyor.
Supernovaların kılıç kullanamasını söyle açıklayabilirim. Onlar Luffy'nin rakibi Zoronun değil. Luffy'nin rakiplerinin de kılıç kullandığı çok nadir. Novalardan bir tek Zoronun rakibi olan Killer kılıç kullanıyor zaten. Mihawk'ta Zoronun rakibi. Dolayısıyla Seri sonunda Luffy mihawktan bir üst kulvarda olacak diyebiliriz. ( Yonkou seviyesi) Mihawk ve zoro ise bir alt kulvarda ( Amiral yonkou arası)
Beyazsakal meselesinde benden bahsetmemişsin sanırım o yüzden şu an için o tartışmaya girmemeyi tercih ediyorum.
Luffy zaman atlaması sonrası arclarda şov yaparken Zoro hep kalbur üstü adamlar ile dövüştü.Luffy Doffy ile vuruşurken Zoro kafes itiyordu.Bundan sonra da farklı olmayacak bence.Bak Sanjinin haline.Mangaka Luffy yücelticem diye herkesi gömüyor bu kişinin yarın Zoro olmayacağını bilemezsin.Kid ve müttefikleri Kaidoya yem olurken Luffy Kaidoyu alacak.O şekilde düşün.
Seride sırf Zoro alsın diye saçma şekilde güçsüz kılıç ustaları çıkıyor.Gördüğümüz yonkou sağ kolları arasında kılıç ustası bile yok.Vista bile gitmiş yonkou taufasına girmiş deiku unvanı için kasmamiş.Benim gördüğüm bu,seride.Luffy ana karakter diğerleri harcanabilecek karakterler.Buna first-mate de dahil.