Bir şeyi can havliyle yapmak baska sık sık yapmak başka. Samuray da çok zor durumda belki tekme atar ama gladyatör sık sık kullanır. Dof gibi işte, adamı sadece ip meyvesiyle düşünemezsin. Tekme-yumruk da atıyor. Komplike bir adam. Shanks'in da böyle olduğunu düşünüyorum. Örneğini attım, Luffy bile kendini savaşçı sayıyor, dovuscu değil. Örneği es geçip bunu söylemen olmamış. Sanırsın Shanks'ın sürekli kilic ustaligina vurgu yapılıyor. WB'yi durduruyor ama dikkati çeken göğü yarmasi, yani haki. Gemiye gelirken hakisini konusturuyor. Akainu'yu b.haki sayesinde engellemedi mi bu adam? Sen Zoro-Vista durdurabilirdi sanıyor musun? Bu üst seviye kılıç kullanimindan kaynaklı değil, hakiden kaynaklı. Vista kılıçta Shanks kadar yetenekli olsa dahi Akainu'nun saldırısını o şekil engelleyemezdi yani. Yani haki seviyesi işi değiştiriyor. Kullandığın haki teknikleri değiştirir. Vücut sertliği değiştirir. Dayanıklılık değiştirir.
Ha ben haki kullanmiyorlar falan demedim. Shanks üstündür hakide dedim. Bunun yanı sıra dayanıklılık ve fiziksel sertlikle üstün olabilir, hızda muhtemelen üstün zaten, yani Mihawk kılıç kullanımında tepe olabilir ancak Shanks diğer özellikler sayesinde ondan daha iyi saldırıp daha iyi savunabilir ki bence yapar da dedim.
Shanks varken Mihawk'a en denme sebebini de Shanks'in gladyatör olmasına bağladım.
Dofiyi örnek vermişsin zaten adam kılıç ustası değil.
Dofi ile Alucardtaki tel kullanıcısı buna bir örnek. Dofi birkaç tekme atıyor diye ben tel veya ip kullanıcısyım diyemez.
Shanks dediğin şekilde kılıç ustası olmaktan çıkması için kılıç hareketlerinden çok tekme atması lazım.
Yani adamın ana gücü tekme ve yumruklar olması lazım kılıç ise pek kullanmadığı arasıra gerektiğinde kullandığı bir araç olsun.
Zoro`nun arasıra yumruk savurması gibi birşey.
Yine dayanıklılık zırvalarını söylemişsin.
Bir adam en iyi kılıç ustasıysa kılıç ustaları arasında en güçlü demektir.
Yani Shanks hakide üstün olabilir ama Mihawkta dayanıklılık ve teknikte öndedir ama dövüşseler kazanan Mihawk olur çünkü en iyi ünvanı onda.
Shanks`in haki bariyeri neden kılıç ustası olmaktan çıkarsın adını hatırlamadığım bir koramiralde o tekniği yapıyor Mihawkta yapar.
Vista Akainuyu bana göre durdurur ama uzun süreli olmaz Jinbeide elleriyle bir süre direndi ama yenildi.
Yine hakisi 9 olan kılıçustası,hakisi 10 olan ise haki ustasına çevirdin.
Yani bunlar zaten Mihawkın en iyi olmasını sağlayan etkenler.
Benim dayanıklılıgım çok yüksek kılıç ustası sayılmam.
Benim hakim daha yüksek kılıç ustası sayılmam gibi birşey olursa oldukça komik kaçar herhalde.
Bu tip şeyler beklemeyin boşuna Kaku ayaklarını kılıç olarak görüyor ve kendini kılıç ustası sayıyor sizin hassasiyrtinizle baksak Kaku karma dövüş ustası.