İnsanlar, devletin de insanlardan oluştuğunu unutuyor. Devlet büyüktür ama insan küçük, büyük olanı ele geçirmek ya da kontrol altına almak için küçük olandan başlar sonuca varırsın.
İşid falan cidden bunların yanında Polyanna kalıyorMeksika’ya tatile bile gidilmez.Ortadoğuda işidmiş,el kaide imiş,boko haram imiş bu kartellerin yanında pastacı kalıyor.
Karteller >>> Meksika hükümeti.
Bızım kekolarda oyle. Bırını dovuyosun mitoz bolunup 30 kısı oluyolar 10 sn'de.Beş saat civarı sürdü çevirmem. Konuyu hazırlarken şunu fark ettim, bu kartel belası asla son bulmaz. Amerika bile bunlara bir şey yapamaz. Bir kartel dağılıyor, içinden üç tane yeni kartel çıkıyor.
Bazen para bıle umurlarında degıl canları ıstedıgı ıcın adam olurecek tehlıkede mahluklar bunlar.Geçen olan olaylardan sonra biraz araştırmıştım, inanılmaz derecede vahşiler ve çok zenginler. Sahip oldukları para sayesinde teçhizatları çok iyi. Gerilla savaşının zor olduğunu herkes söylüyor zaten ve üstüne sahip olduklarıyla Meksika iyice zorlanıyor. Orta Doğu'daki örgülerin en azından kendilerince bir amaçları var. Kimisi din için, kimisi ülke kurmak için vs. ama bu herifler sadece para için yapıyor bunu. Dün ki görüntülerde adamlar polisin cesedine bile saldırıyorlardı. Deri yüzmeler, uzuv kesmeler gırlaymış. İnsanlığın vahşiliğinin doruğu bu adamlar.
One Piece'teki korsanlar melek kalıyor bunların yanında :/Süper okurken one piece evreniyle kıyasladım. Korsanlar = karteller