Canının istediği şey zaten korumak İchigo'nun başka birşey değil.Bir olay olunca İchigo ne yapar denince Urahara olaya noktayı koyuyordu.Onu tanımadınız mı kurtarmaya gidecek çünkü o öyle biri diye.Anladım Emre. Yanlış anlama, sırf sana karşı yazmak için yazıyor değilim, bana mantıklı gelmedi zorlama olmuş dedim, hala da öyle düşünüyorun. Ichigo kader ya da aizen tarafından seçilmiş olabilir, belki de Urahara tarafından, ama Neo ile Ichigo'nun misyonları çok farklı.
Ichigo daha ilk bölümlerden canı ne isterse onu yapacağını söylemiştir. Kendine bir misyon yüklememiştir. Gözüm önündekini kurtarırırm, görmediğime ne olduğuyla yaşayabilirim kafasındadır. Sevdiklerini korumak ve canının istediğini yapmak pek seçilmiş tanımına uymuyor.
" morpheus, neo'ya kadere inanıp inanmadığını sorunca neo; inanmadığını, hayatını kontrol edememe düşüncesinin rahatsız edici olduğunu söyler. "
Yani olay misyona bağımlı kalmak falan değil.Neo da ne yapmak isterse onu yapmak istiyor.Hayatına kendi karar vermek istiyor.
Kader konusu bleachte de geçiyor.Ve ichigo da kaderi ezip geçmeyi düşünüyor.Ona bağımlı kalmamayı istiyor.Kendi hayatına kendisi yön verebilmeyi umuyor.Aşağıdaki sayfada bu açık.