Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

(Marıneford) Garp vs Wb

1v1 kim alır

• Kullanılan toplam oy
    93
Demek istediğim eski arclarda çizilmiş eski karakterleri, şu ana göre değerlendirmek adaletsiz sonuca sebep olur. Mf deki karakterler şimdi çizildiğinde uyanışta açacak, gelecekte görecek, kral hakiyle de vuracak ama o zamanlar bu güçler seride yoktu. Garp marcoya o yumruğu şu an temas etmeden atar mesela.

Kaido olayı istisna yalnız. Bedeni garp wb shanks gibi insansı değil. Yani onun bedenine etki edebilmen için diğerlerinde olmayan zırh gibi bir şeyi delmen gerekiyor. Balık shankstan kol aldı mesela. Bunu güçlü bir karakterde yapıp o kolu alsa yine aynı hasar sonuçta dokuyu bölgeyi parçalamış oluyor. Daha fazla etki etmesi için o kılıçta bir zehir yanma efekti gibi şeyler olmalı. Burda iki karakterde de kılıç içlerinden geçiyor o bölgeyi deliyor işte.
gelişmiş silahlanmada vardı gözlemde ? amirallerde belliyken wb de yoktu animasyona eklenince wb de olmayan bişey eklenmeyecek

Wb bence de Garp'tan güçlüydü orada ama kaptanları hariç hiçbir tehdit oluşturmuyordu korsan tarafı Mf'de. Denizciler güç gösterisi olsun diye yığdı o kadar adamı oraya. Sengoku, Garp ve herhangi bir amiral yanlarına koramiralleri alıpta minimal bir kayıpla döverdi gene orayı. Sakazuki dünyanın en güçlü adamıyla dövüşüp suratının ortasına Mf'yi ikiye bölen bir saldırı aldıktan maks 1 dk sonra tayfanın kalanını tek başına telef etti. Ivankov, Crocodile, Jinbei vesaire'de dahil karşısına aldıklarına.
Yahu bir dk dediğin olayda karasakallar geliyor bir posta da onlar kalaylanıyor sonra wb ölüyor bunlar meyvesini çalıyorlar falan falan bi sürü olay oluyor.Önemli olan kaç kişinin Wb’yi yendiği değil zaten,denizcilerin tehtidin büyüklüğüne göre savunma dizmesi.O kadar adam varken içlerinden birinin seçilip bu teke tekte alırdı denmesi normal değil :D

Yahu bir dk dediğin olayda karasakallar geliyor bir posta da onlar kalaylanıyor sonra wb ölüyor bunlar meyvesini çalıyorlar falan falan bi sürü olay oluyor.Önemli olan kaç kişinin Wb’yi yendiği değil zaten,denizcilerin tehtidin büyüklüğüne göre savunma dizmesi.O kadar adam varken içlerinden birinin seçilip bu teke tekte alırdı denmesi normal değil :D
Marineford zaten denizcilerin ana üssü. Shiki tek başına geldiğinde karşısında Garp ve Sengoku’yu buldu. WB’ye özel sadece lordları çağırdılar o da normal. Çünkü WB de tek gelmiyor, ordu getiriyor. En az kayıpla savaşı tamamlamak isterler. Neden ezme imkanları varken tedbirsiz olsunlar?

Demek istediğim eski arclarda çizilmiş eski karakterleri, şu ana göre değerlendirmek adaletsiz sonuca sebep olur.
Normalde haklısın, buna katılabilirim. Ancak sorun şu ki Beyazsakal'ın durumunda, "ya aslında vardı ama o dönem sistem oturtulmadığından yok gibi oldu, ama aslında var." şeklinde ele alınabilecek bir şey değil. Adam'ın haki kullanamadığı yani iki kere belirtildi. Kral Haki kullanamasa sadece anlarım ama gözlemi de yoktu adamın.

Normalde haklısın, buna katılabilirim. Ancak sorun şu ki Beyazsakal'ın durumunda, "ya aslında vardı ama o dönem sistem oturtulmadığından yok gibi oldu, ama aslında var." şeklinde ele alınabilecek bir şey değil. Adam'ın haki kullanamadığı yani iki kere belirtildi. Kral Haki kullanamasa sadece anlarım ama gözlemi de yoktu adamın.
Shanks ile gök yardılar kısa bir zaman önce. O zamanlarda da zaten kral hakisini en üst tier karakterlerde bu şekilde görüyorduk. Doff ve luffy gök yaramadılar mesela. Gözlem hakisini efektif kullanan kim vardı ki mf de? Amiraller dersen onlarda öyle büyük bir şey yapmadı ki. En azından ben hatırlamıyorum. Mf de haki namına pek bir şey görmedik meyvelerle çarpıştı karakterler.

Gösterdikleri haki gibi şeylerdense kim hangi karakterleri hangi şartlarda yenmiş buna bakmamız daha sağlıklı. Garpta yaşlı, güçten düşmüş ve o da arıkovanında wb den üstte diyebileceğimiz bir performans vermedi. Kuzanı bir süre saf dışı bıraktı kılıç yarasından sonra yenilişi kesinleşti. BB tayfasını da dövdü. Wb zaten savaşa handikaplı başlıyor ve kalp krizi geçirdiği sırada çok daha ölümcül yaraları alarak devam ediyor. Rage anında akainuyu bir süre saf dışı bırakıyor. Vücudunun çoktan hareket edememesi gereken zamanda da bb yi yeniyor. Yeniliş biçimleri arasındaki farkta wb nin garptan daha güçlü ve yazarın daha saygı duyduğu bir karakter izlenimi veriyor bana.

Wb nin güçten düştüğünü ben reddetmiyorum bu arada. Kıyasladığımız kişi shanks, nika gibi bir karakter olsa, yaşlı halini bu karakterlerden üstte görmem.

Son düzenleme:
1) Kıyasladığın durumlar aynı değil. Hadi Ace’den dolayı dövüşe odaklanamadı, saldı de, Teach’e niye bir şey yapmadı?

2) Garp Ace’i büyütmedi, dağ haydutlarının eline verip çekip gitti. Ayrıca denizci Coby ölmek üzereyken sözde kahraman denizci Garp değil, korsan Shanks Coby’i kurtardı.

3) Shanks‘tan önce de tonla vakti vardı, o sırada hiçbir şey yapamadı.

4) Ya ailesini, ya da işini tercih edecek. Eğer ailesini öne koyuyorsa korsanların safında yer alıp denizcilerle savaşacak, işini öne koyuyorsa denizcilerin safında yer alıp ailesiyle savaşacak. Ayrıca kendisiyle baştan sona çelişen Garp’ı nasıl bu durumda “çelişmedi” diye tanımlarsın?

5) Garp güçlü ama Wb daha güçlü. Orada Ace olmasa bütün adayı batırabilirdi Wb.
Açıklamalarım bir taraftan girip diğerinden çıkıyor evirip çevirip aynı soruyu soruyorsun dostum cevap verdim ama biyere varmaz gibi bu.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık