Ben hikayesini görmeyiz demedim ki. İlla Tanrı Vadisi üzerinden olmak zorunda mı dedim
Tanrı vadisi önemli çünkü. Garp'ın tanık olduğu şeyin ne olduğunu merak ediyorum. En azından Garp için karakter gelişimi konusunda önemli bir eşik olduğunu düşünüyorum. Haa laf arası bir şeyler anlatır, oradaki soru işareti kalkar. Ancak bu tarz hikaye anlatma biçimi Oda'nın pek başvurduğu tarz değil. Flashback ile anlatıyor genellikle.
Xebec dövüşünü işler mi dersen; Oda, hikayeyi erken bitirme kafasında. Orada önemli kısımlarI işler ve dövüşü off-screen yapar ve kapatır konuyu. Sonrası da dövüş nasıl oldu konusu teori olarak kalır. Ki- Xebec'in tayfa ile arasındaki ilişkiyi anlatmak, Beyaz Sakalın da karakter gelişimini anlatmak istersen Roger, Garp vs Xebex ve tayfasının dövüşüyle daha derli toplu anlatır. Örneğin, böyle bir adam nasıl kaptandı ? Neden yenildiler ? Beyazsakal o dövüşte ne yaşadı ? Çünkü bu adam Xebec gibi bir cani olarak anılan bir adamın yanındaydı. Sorular sorular. Bunun dışındaki seçimler daha çok hikayeyi dallandırır. O da 5 yıl önce seriyi bitircem aga diyen oda için doğru seçim olmazdı.