Öncelikle sıvama ile zorlama aynı şey değildir. Zorlamadan kasıt, Luffy'ye bu adamı yendireceğim diye hikaye açısından zorlama yapıldığını ima ediyorsan biraz yakın bir anlama gelir ama yine aynı anlama gelmez. Sıvama bir hatayı kapatmak adına yapılır, güneş balçıkla sıvanmaz gibi bir lafta vardır mesela, sen ne kadar sıvarsan sıva bazı şeyleri kapatamazsın. Zorlama ise hikayede öyle şeyler yaparsın ki Luffy sonunda bu adamı yendi ama hikaye açısından kazandı dersin. Usopp ile Croco karşılaşsa, Croco'nun durduğu yer çökse sonra mucizevi bir biçimde yağmur yapsa, ayağı kaysa Usopp o anda kulağına bomba atsa birçok garip olay olsa ve Croco yenilse buna zorlama denilebilir, Luffy bildiğin tekme tokat dövdü adamı. Croco'nun dokunulabilir olma ihtimali var mıydı? Çok yüksek olmasada makul ölçülerde bu ihtimal vardı, sonuçta su dökersen kuruma yaparak kuma dönüşemiyor ve sıvı ile temas durumunda dokunulur hale geliyor, ve bunu Croco bilmiyor mu? Biliyor. O zaman bu zorlama değil olası bir ihtimaldir, ve ihtimalide Luffy'ye dövüş öncesi birisi söylemiyor, Luffy kendi öğreniyor. Sonra tekme tokat dövüyor, üzerinde Alabastanın ana kayasını kırarak, yani bir nevi deprem gibi ortalığı paramparça ederek Croco'yu dövüyor, bu zorlama değil Luffy'nin bir anlık potansiyelini ortaya çıkarması kaynaklı bir olay. Yok Nico Robin yardım etti diyebilirsin, ama niye yardım etti? Luffy'nin politik yeteneği ve karizması olmasa Nico Robin niye Luffy'ye yardım etsin? Karasakal'a Shiryu niye yardım ettiyse bu da öyle, politik yeteneklerinden ötürü, yoksa Zoro gibi Daz Bones gibi kazmalara kimse yardım etmezdi.
Enel'e gelelim, Enel'in şeytan meyvesi gücü olarak onun gücünün işlemeyeceği bir karakter ile karşılaşma ihtimali yok muydu? Sadece lastik değil, başka bir logia olabilir mesela duman logiası veya alev logiası gibi, bence ihtimal dahilindeydi ve bu da Luffy'ye denk geldi, burada bir zorlama göremiyorum. Sonra tekme tokat dövdü gene, Luffy'nin yetenekleri olmasa zaten Mantra kullanabilen Enel'e yine dokunamazdı, adam yıldırım ile ışınlanıp sağa sola kaçıyor ve mızrağı ile Luffy'yi delebiliyordu, üstelik bulundukları mekandaki altını kullanıp Luffy'yi kitliyor, orada altın olmasa Enel hiçbir şey yapamayacaktı, bu Enel açısından bir şanstır, buna rağmen Luffy kazandı, zorlama yok bence.
Lucci'ye gelirsek bir teknik geliştirip avantaj sağlıyor ve yine tekme tokat dövüyor, zorlama yok zaten dövüş sonunda aşırı zorlanmaktan ötürü kıpırdayamıyor bütün gücünü kullanmış.