Az yaban çakalı değil oooooo!.. 

Neye göre IQ seviyesinin bu seviyede olduğunu iddia ediyorsun merak ediyorum..IQ seviyesi 10ün üstünde değildir. tamamen saf bir karakter bence. çoğu olayda şansı yaver gidiyor zaten![]()
Aniden çıkan fikirleri çok seviyorum ben. Mesela bir yarış yapıyorlardı Foxy zamanlarıydı, sanjiyle bir kayığın içindeydi ve yarışta gerideydiler, luffy elini suya sokup helikopter pervanesi gibi döndürerek kayığı feci şekilde hızlandırmıştı. Ama dediğine katılıyorum, bazen o zekanın ortaya çıkması için Luffy'i sinirlendirmek gerekiyor.Luffy' nin saflığından gelen bir zekiliği var bence. Plan yapmaz. Rahat takılır. Kendini hayata bırakır. Rüzgar ve dalgalar nereye götürürse oraya gider. Başına bir iş gelirsede iç güdüsü, arkadaşlarını koruma hissi, hayalleri doğrultusunda anlık çözümler bulur.
Tamamen saf demek ayrı bir şey bana kalırsa.sımdı cevaplar sacma olmus..bır ınsan saf ıse zekası olamazmı..saflıkla zekalıgın tezatlıgını kavramayamadım..bır ınsan hem saf hemde zekı gayette olabılır..
Aynen. Luffy işin ciddiye bindiğini anladığında, arkadaşlarının hayatları tehlikeye girdiğinde veya hayallerinin gerçekleşmesini engelliyecek durumlarda umursamaz, çocuksu yanını bir kenara koyup gerçekten o durumu en az zararla atlatmak için kendince çözümler buluyor. Gear 2-3 buna en güzel örneklerden. Durumu analiz etme kabiliyeti çok yüksek Luffy' nin. Etrafındaki nesneleri, meyvesinin becerilerini en iyi şekilde kullanabiliyor.Aniden çıkan fikirleri çok seviyorum ben. Mesela bir yarış yapıyorlardı Foxy zamanlarıydı, sanjiyle bir kayığın içindeydi ve yarışta gerideydiler, luffy elini suya sokup helikopter pervanesi gibi döndürerek kayığı feci şekilde hızlandırmıştı. Ama dediğine katılıyorum, bazen o zekanın ortaya çıkması için Luffy'i sinirlendirmek gerekiyor.