ankete oy atamıyoruz herhalde nika'dan sonra cevap netleştiği için
Nikadan önce açıp kapatmıştım, açtım tekrar. Kendini haklı ilan etmeden yazdığın konuyu incelemeni öneririm.
nerede başladı bu bilmiyorum ama bir noktadan sonra güç dengesi hasır şapkalar lehine çok bozuldu.
bir arc başladığında ya da luffy başta olmak üzere tayfadan biri bir düşmanla savaşa tutuştuğunda aklıma üç düşünce geliyor:
1-) bizimkilere kimden yardım gelecek.
2-) düşmanlara ne tür zayıflatma uygulanacak.
3-) arc/savaş bittiğinde neyi veya kimi kazanacağız.
ölmelerini geçtim, saç teli kaybetme ihtimalleri dahi olmadığını ve savaş içinde bir şekilde kendilerini aşıp kazanacaklarını biliyorum ana karakterlerin. luffy'nin korsanlar kralı olacağını bilmekle aynı şey değil bu. ana karakterlerin hiçbir majör kayıp yaşamadan vura vura ilerlediği bir seri haline geldiği için de aldıkları güçlendirmelerden kişilik özelliklerine kadar pek çok şey batmaya başladı gözüme çünkü karakterlerin inandırıcılığı kalmadı gözümde.
tüm ana karakterler için geçerli bir durum bu ama spot ışıklarını üzerine çeken karakter luffy olduğundan, yapıp ettikleri gözüme en çok batan karakter de luffy oluyor haliyle.
Şuana kadar '' Zoro bu tekniği nasıl öğrendi?'' diyen birisiyle karşılaşmadım, üstüne üstlük teknik havalı olduğu için övmelere vesayre doymuyorlar. Böyle bir soru sorarsam alacağım cevap; abi adam koskoca Mihawktan eğitim almış, olurdu.
Kalkıp seriyi okumuş birisine luffy şundan eğittim aldı demeyeceğim ve shounen animesi için rage ve kaybetme durumlarında ana karekterlerin güçlendiğini de anlatacak değilim.
Sorular büyük ihtimalle One Piece youtuberlarının heyacan olsun ve 13 sayfalık bölüm hakkında 2 saat ne konuşup konuyu uzatmalıyım çabaları. (Bide odanın bıraktığı açıklar)
İzlenen herhangi bir shounende sorulması gereken sorular değil çünkü işleniş çok basit; ana karakter kendinden daha güçlü bir düşmanla savaşacak ve dövüşürken birkaç değeri öne çıkarıp öfke moduna geçip düşmanını yenecek, gibi basit bir işlenişte bu soruları sorma gereği yokken izlediği gayet basit diziye farklı anlamlar yükleyip ben aslında çocuklar için yapılan bir diziyi değil yetişkinleride kapsayan bir anime izliyorum deme çabası.
Ölme konusuna gelirsek Oda flashback dışında karekter öldürmüyor bu durumu kalkıp zoro veya ussopa yormadığımız gibi Luffy'ye de yormamak gerek.
Wano'ya kadar Luffy kendi çabalarıyla ve emekleriyle bu seviyelere gelmişti birkaç plot armor harici. Adam saçma sapan bi lastik meyvesi ile neler yaptı neler fakat Wano'da gelen buff ile hem seri çok alakasız bir yere gitti hemde Luffy'nin kendi emeklerini çöpe attı gibi bişi oldu.
Kısacası Oda, serideki saçma değişimleri Luffy üzerinden yürüttüğü için en çok gözümüze çarpan kişi Luffy. Aslında bu torpil diye bahsettiğiniz şeyden çoğu önemli karakter alıyor. Mesela Croco comeback attı seriye ama Marineford'daki halinden veya Alabasta'da gözüktüğü halinden eser yoktu.
Aslında konuyu açtığımda Henüz Nika yoktu, ama zaten gear5 bekleniyordu ve uyanış olacağını tüm izleyiciler biliyordu. Uyanış konusunda tahminlerin çoğu etrafı lastiğe çevirip kontrol etmekti. Gear 5 içinse tahminlerde aşağı yukarı havalı bir vücut haline geçip aşırı güçlenmekti.
Okuyucuları memnun etmeyen nokta Nikanın cool olmaması gerek, çünkü zaten senin beklediğin güçlenmede hikayeyi başka yöne çevirmek için sadece meyve ismi değişti, Luffy kullanmasa zaten o potansiyele erişmeyecek bir meyve olduğunu unutmamak gerek.
konu luffy’nin gücü ile alakalı ama ana post’un yarısı luffy iyi bir insan falan diyor. ne alaka anlamadım.
(Okuduğunu anlama dersleri almanı tavsiye ederim.) Başlık ''Luffynin gücü neden One Piece izleyicileri/ okuyucuları tarafından küçümseniyor'' değil.
Yav hiçbiri olmadı bari bi us*pp u kaybetseydik yav
Keşke en azından ölümüyle diğer karekterlerin rage anlarını görürdük.
luffy'nin haksızlığa uğradığını düşündüren nedir? soru hatalı, luffy karakterine özellikle wanoda yapılanları ne kadar eleştirsek az.
bence one piece wano arc ve sonrası çöpe atılıp, baştan tekrar yazılmalı. bak one punch man mangasına, bakıyor çıkardığı iş hoş olmadı, oturuyor tekrar çiziyor.
Luffy'nin wanoya kadar gözüken özeliklerinden; yemek yediğinde yenilenir, tüm shounen ana karakterleri gibi rage geçirirken güçlenir vs ve dövüşürken güçlenir.
Meyve adı değişti diye farklı anlamlar aramana gerek yok kendini kötü demeye yorarsan senin için zaten kötü bir olay akışı olur. Bana sonradan ekleme bir özelik olarak gözlem hakisiyle bilinci yerinde değilken momoyla iletişim kurması dışında seri akışını bozan bir noktayı aydınlatır mısın?