Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Lookism (Webtoon)



Ana karakterimiz Daniel Park kısa boylu, kilolu, gözlüklü, yani dış görünüş olarak "çekici olmayan" yalnız bir liselidir. Bir gün kendini az önce saydığım özelliklerin tam tersine sahip ikinci bir bedende uyanmış olarak bulur.

Daniel'in artık iki bedeni vardır. Birinin bilinci kapandığında (uyuduğunda ya da bayıldığında vs.) diğerine geçer. Bu sayede 24 saat boyunca uyanık kalabilmektedir.

Artık yeni bedeniyle birlikte yaşayan Daniel'in ilk elde iki hedefi vardır. Birincisi bu durumu herkesten gizlemek. İkincisi de birinci bedeniyle yapamadıklarını ikinci bedeniyle yapmak (ilerilere doğru üçüncü bir hedef daha edinecektir).

Hikayeye ismini veren lookism (dış görünüşçülük) terimi fiziksel olarak çekici olmadığı düşünülen kişilere yönelik ayrımcı muameleyi tanımlayan bir terimdir. Serinin ana teması da bunu işlemektedir. Ancak bunun yanında bizim gibi şonen severler için harika dövüşlerin bulunduğu bir seridir.

Seri şu an itibariyle 360 bölüme ulaşmış durumda son bölümlerdeki olaylara bakılırsa sonlara doğru yaklaşıyor gibi görünüyor. 1-2 yıl daha devam edebileceğini düşünüyorum şahsen.

Okuması zevkli, sürükleyici bir seridir.
 
Son düzenleme:
Bana Lookism'in hikaye işlenişi One Piece'i hatırlatıyor. Konuları ve karakterleri alakasız olsa da ikisinin de hikayeyi benzer şekilde işlediğini düşünüyorum.
 
Severim, fena değil güzel bir webtoon. Ayrıca aynı yazarın Viral Hit diye bir serisi de var, ona da göz atmanızı öneririm.
 
Başları cidden aşırı sıkıcı olsa da sonradan yan karakter arclarını da işledikçe seri toparlıyor. Özellikle Jake Kim'in seriye tekrar dahil olduğu ve Jiho Park'ın karakter gelişimi yaşadığı kısımdan itibaren seri zirvesini görüyor benim açımdan. Serideki karakter bolluğuna rağmen hepsi işleniyor bu arada, klasik Koreli serilerden ayrı tutulmalı bu açıdan. Ana karakter fetişi yok. Kalite olarak Tower of God'tan hemen sonra bu seriyi yazabilirim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık