İmparatorluk olmanın sanatla kültürle bir ilişkisi yoktur. Moğollar en büyük imparatorluğu kurdular da ne oldu. Osmanlının ki hele daha kötü yüzlerce yıl ayakta kalmış ama birşey oluşturamamış iki çizgi den çeşmeden öte(burada abartı yapıyorum). Nerede filozoflar, nerede sanatçılar o altın dönemlerde bile Şeyh Bedreddin destanı filan var. Osmanlının çağdaşlarına bakıyorsun o dönemki tüm imparatorluklar çok daha geniş ve köklü bir sanat geleneğine sahip. Hatta osmanlının ezik versiyonu olarak görülen Babürler ve Safaviler bile daha iyiler.Yav amma övdün japonları tamam adamlat fena değil ama biz gibi neredeyse dünyayı yöneten bir imparatorluk kurmuşlarmı sanmam. Bizim imparatorluğumuzun düşüşü bile 300 yıl sürmüş öyle boş bir millet değildir türk milleti.
Karikatür genelde insan aşağılamak için kullanılan aşağı bir sanat gibi geliyor bana o yüzden pek ciddiye alamıyorum.
Türk sannat müziğide kötüydü bayıyordu, hele bide bize zorla dayatılan pazar konserinde herkez sokağa çıkıp arkadaş oluyordu.
Zorla dayatılan demek komik çünkü bu müzik osmanlının asıl müziğidir. Türk sanat müziğine(diğer adı Osmanlı Saray Müziği) kötü demekte ne bileyim hayali bir şekilde övdüğün yok edildiğini düşündüğün osmanlının asıl inceliğini kültürünü benimsememişsiniz daha. Dede Efendiler, Itriler kendi topraklarında değer görmüyorlar.