Şok dalgası gibi düşün.H.haki çarpışmasını neye yoruyorsun peki?
Şok dalgası gibi düşün.H.haki çarpışmasını neye yoruyorsun peki?
Tam olarak hangi kısmını yanlışlıyor?Böyle diyorsun ama rayleigh kral haki için ne diyor öğretilemez bir şey olduğunu ancak kendin öğrenebilirsin diyor.Bunu demesi senin sözlerini yanlışlıyor.
Sadece diğer haki güçlerini güçlendiriyor demişsin ama Rayleigh kral hakisinin öğrenilebilecek bir şey olduğunu söylüyor peki öğrenilebilecek bir şey farklı bir güç içermez mi?Tam olarak hangi kısmını yanlışlıyor?
Benim teorim daha çok canlılar üzerindeki etkisi üzerine. Shanks'in sahnesinde geminin tahtalarına etki ediyor. Onu da başkalarının teorindeki öz muhabbeti ile iliştiriyorum. Genel anlamda canlıların da özüne,ruhuna,iradesine etki ettiği için sonuçları bayılma, ya da yılma, baskınlanma gibi şeyler oluyor. Cansız nesneler de yine öze müdahele var. Bu şekilde doğrudan tahtalar baskı altında kalıp çatlıyor. Bunun belki de çok daha ileri aşaması o özü kullanabilme olur. Bu da hava olaylarına kapı açar. Ama bunun olacağını sanmıyorum..Eline sağlık, güzel yazı olmuş. Yazının bir tek eksiği var bence, o da şu: Shanks'ın Beyazsakal'ın gemisinin tahtalarını nasıl çatlattığını açıklamıyor.
Benim tahminimce kral hakinin bir kaç özelliği çıkacaktır. Belki herkes bu özelliklerin tümüne birden sahip olmayabilir. Mesela Chinjao ile Roger'ın kral hakisi arasında fark vardır. Aklıma mumkun olabilecek üç özellik geliyor.
1) Senin dediğin özellik. Bir ihtimal Luffy yumrukları işlemedi diye stres yaptı, o yüzden bu hale geldi diye açıklanabilir ama pek sanmıyorum yani.
2) Shanks'ın gemiye yaptığı gibi bir şeyleri parçalayabilme.
3) Yumruğa vs. ekleyebilme. Belki H. Haki sahiplerinin yumrukları çarpışınca bu yüzden yıldırım tarzı şeyler çıkıyordur. Herkes istemeden az da olsa ekliyordur yani. Beyazsakal ve Shanks daha fazla miktar eklediği için bulutlar falan ayrılmıştı mesela.
Bonus) Haki emcükleme
Bir soru daha. Chinjao'nun Luffy'ye h.haki ile ilgili söylediği söz var. "Bu Denizlerde sayısız h.haki kullanıcısı var. Sen ve h.hakin onların da üzerine çıkmalı." Şimdi bu h.haki sadece diğer haki türlerine destek sağlıyorsa, h.hakisiz de bu iş yapılabilir demektir. Peki o zaman bu ihtiyar neden h.hakin herkesi geçmeli diye söyledi?Şok dalgası gibi düşün.
Bayıltma gücü var, onu öğreniyorsun işte.Sadece diğer haki güçlerini güçlendiriyor demişsin ama Rayleigh kral hakisinin öğrenilebilecek bir şey olduğunu söylüyor peki öğrenilebilecek bir şey farklı bir güç içermez mi?
Kral Haki irade ile alakalı bir güç, hatta bana göre ikisi aynı şey.Bir soru daha. Chinjao'nun Luffy'ye h.haki ile ilgili söylediği söz var. "Bu Denizlerde sayısız h.haki kullanıcısı var. Sen ve h.hakin onların da üzerine çıkmalı." Şimdi bu h.haki sadece diğer haki türlerine destek sağlıyorsa, h.hakisiz de bu iş yapılabilir demektir. Peki o zaman bu ihtiyar neden h.hakin herkesi geçmeli diye söyledi?