Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Kozuki Oden ve Kaido Arasındaki Güç Dengesi

Sizce hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    228
Oden>20 yıl önceki kaıdo mid diff
Odenin featleri?
Wb ile clash
Rogerdan kamusari tanklayabilir
Kaıdonun featleri(wano güncel)
9 kızıl kını yenebilir bi sürenin sonunda
Bigmomla çatıdaki güçsüz hallerine sahip kid, law, zoroyu birde base luffyş indirebilir
Yamato ile eşit savaşır
Gear4 luffyi yener
Gear5 e atlama ipi olur kaybeder
20 yıl önceki kaıdo
Featles
Güncel kaıdo odeni alabilir muhtemelen ama aşırı zorlukta
20 sene önce hile hurda handikap olmasa oden zaten bitiriyordu 1-2 saldırıya daha

20 küsür yıl öncesinde Oden bir tık daha güçlüdür ama şuanda net bir şekilde Kaido. Oden o zaman zirve dönemindeydi. 20 küsür yıl çok fazla bir süre. Kaido bu sürede muhtemelen çok güçlenmiştir

Kaido - 100
Oden -90
Amiral -90
20 yıl önceki Kaido - 85
Sağ kol - 75

Bu şekilde olması mantıklı geliyor eğer h.haki ile gök yarsaydı 100 derdim. Ama olur da bir flashback olur orada gök yarıyordur o zaman 100 derim.
Karakter bazında puanlsma mantıklı olabilir ama bir rütbeyi puanlamak mantıksızdır bana göre. Benn Beckman gibi bir sağ kol var bir de King gibi var. Bunlar bir mi? Zira King burada 20-25 falan olur. 4-5 King birleşse bile Kaido'yu alabilir mi bilemiyorum. Aramaki gibi bir amiral King ve Queen'i eforsuz dövmüştü

Ejder formundayken 9 kından da dayak yedi. Dayak yeme formu o.

Dövüş normal devam etse hibrit forma girip kazanırdı.
Kınlarla aynı olay değil. Oden, bu kadar dayanıklı ve iyileşme yeteneği olan bir adamı, tek saldırıda göğsünü yarıp geçti ve 20 yıl geçmesine rağmen iyileşmemiş. Saldırı gücüyle öne çıkan zoro, o yaranın yanında anca çizik atabilmiş biraz kan almaktan öteye gidememiş. Ne kınlar ne de diğer karakterlerin verdiği hasarla bir değil bu.

Odanın dövüş çizme stiline bakmak gerekiyor burda. Olay 1v1 de iken Oden, kaidoya bunu yapıyor ve sonrasında dikkati dağınık off guard iken kafasına saldırı yiyor. 1v1 de bu tarz bir saldırıyı bu şekilde yapamayacağı çok açık. Oden ne kadar dayanıklı da olsa ana olayı dayanıklılık değil, hızı ve saldırı gücü. Bu saldırıyı roger bile offguard şekilde yese, kaido orada prime ına yakın ise kaybetme ihtimali var. Şu an mesela Shanks vs Kaido olsun. Kaido hiçbir şekilde guard almamış, kendine haki basmamış vs iken Shanks gelip tüm gücüyle abanırsa, Kaido'nun ana olayı dayanıklılık olmasına rağmen dövüşe çok fazla devam etmesi mümkün değil.

Üzerine bu kadar dövüş meraklısı ve 1v1 atmak isteyen kaido, o yaşlı kadını dövüşe karıştığı için öldürmesine rağmen, odenle sonrasında yine 1v1 de atmıyor. Madem bu kadar dövüş onurun var ve kazandığını düşünmüyorsun niye adil şekilde 1v1 atmıyorsun sonrasında derler.

Güncel kaido odeni görse altına bırakacak kıvama gelmiş adamda korkunç bir travma yaratmış. Sonrasında bence de odeni geçmiş ama o zaman diliminde odenin daha güçlü olduğu çok açık. Ejder formu vs diyerek odanın yazma stilini görmezden gelmek anlamsız.

Kınlarla aynı olay değil. Oden, bu kadar dayanıklı ve iyileşme yeteneği olan bir adamı, tek saldırıda göğsünü yarıp geçti ve 20 yıl geçmesine rağmen iyileşmemiş. Saldırı gücüyle öne çıkan zoro, o yaranın yanında anca çizik atabilmiş biraz kan almaktan öteye gidememiş. Ne kınlar ne de diğer karakterlerin verdiği hasarla bir değil bu.
Ben ejder formun dayanıklılığından bahsetmiyorum. Adam ejder formundayken kim ne attıysa yedi. Kaçamadı. Koca arc'ta ejderha formunu ıskalayan tek kişi zoro oldu o da ağır kalmıştı bm bile uyarabildi.

Kınlar bildiğin şov yaptı ejder formuna karşı. Sonra insan formuna girip dövdü hepsini.
Ardından süpernova'lar da kombolar yaptı ejder haline. Hepsi en sağlam saldırılarını attı. Ondan sonra hibrite girdi bi daha öyle dövemediler.

Hadi kınlara ve süpernovalara karşı ciddi değildi diyelim. Herif gear 4'ten kral hakili king kong gun'ı da ejder formunda yedi. Ardından hibrite dönüp roaring thunder bagua vurdu hemen.

Adamın dövüş stili bu. Ejder hali yıkıcı ama saldırılardan kaçamıyor. Ejderiyle yenemediklerine karşı insan formuna giriyor.

Üzerine bu kadar dövüş meraklısı ve 1v1 atmak isteyen kaido, o yaşlı kadını dövüşe karıştığı için öldürmesine rağmen, odenle sonrasında yine 1v1 de atmıyor. Madem bu kadar dövüş onurun var ve kazandığını düşünmüyorsun niye adil şekilde 1v1 atmıyorsun sonrasında derler.
Niye atsın? En başta Oden'le savaşmak yerine 5 yıl uzatan adam bu. 1v1 atalım diyebilirdi en baştan.
Ikisi de ordu toplayıp savaşacaktı. Kaido halk onu severken savaş riskine girmek istemedi.

Odanın dövüş çizme stiline bakmak gerekiyor burda. Olay 1v1 de iken Oden, kaidoya bunu yapıyor ve sonrasında dikkati dağınık off guard iken kafasına saldırı yiyor. 1v1 de bu tarz bir saldırıyı bu şekilde yapamayacağı çok açık. Oden ne kadar dayanıklı da olsa ana olayı dayanıklılık değil, hızı ve saldırı gücü. Bu saldırıyı roger bile offguard şekilde yese, kaido orada prime ına yakın ise kaybetme ihtimali var. Şu an mesela Shanks vs Kaido olsun. Kaido hiçbir şekilde guard almamış, kendine haki basmamış vs iken Shanks gelip tüm gücüyle abanırsa, Kaido'nun ana olayı dayanıklılık olmasına rağmen dövüşe çok fazla devam etmesi mümkün değil.
Sanmıyorum. Tam oğlu öldükten sonra Wb gitti sakazuki'nin kafasına deprem yumruğu geçirdi. Herif direk kalkıp wb'ın suratını aldı. Sakazuki mutant doğmadı bm ve kaido gibi.

Kaido'nun Oden'e vurduğu saldırı thunder bagua'ya bile benzemiyor. Tabi gardı düşük olduğu için normal ama gidip de hibrit kaido'dan death destroyer thunder bagua yemedi herif.

Güncel kaido odeni görse altına bırakacak kıvama gelmiş adamda korkunç bir travma yaratmış.
Adam Oden'den etkilenmiş bu belli. Etkilenmesinde ölüm şeklinin rolü de büyük.
Yara travmasına shanks'te de var. Meyvesiz teach çizmiş hala yara sızlıyor.

Ejder formu vs diyerek odanın yazma stilini görmezden gelmek anlamsız.
Oda'nın yazma stili diyorsun da adam Kaido'nun her dövüşünü böyle yazdı. Kınlar, süpernovalar, luffy. Kaido hep ejder halindeyken dayak yiyip insan haline geçiyor.
Oden'e karşı da aynısı olmuş. O darbeyi yedikten sonra direk insan haline dönüp beklemeden saldırıyor.

Seviyeleri yakındır ona bişey demiyorum. Ama hibrit Kaido muhtemelen kazanırdı. İnsan haliyle shogun'un karşısında yakın dövüştüler zaten:

çok sayıda alavere dalavere yapıp güç bela kazandı kaido ve eğer ki oden'in ''bu benim zirvem. ben yenemedim ve başkası da yenemeyecek ama 20 yıl sonra birileri gelip kaido'yu indirip wano'yu özgürleştirecek'' minvalinde bir lafı olmasaydı, oden yaşasaydı kaido'dan daha güçlü olurdu argümanını gözüm kapalı savunurdum.

oden, 5 yılı heba etmek yerine direkt saldırsaydı kaido'ya, en az bir ay boyunca her öğün ejderha ve dinozor eti yenirdi wano'da.
Güç bela kazandığı falan yok Kaido'nun. 5 yıl önce de 1 vs 1 giriyor Oden'e, Oden Oroçi'nin tehdidinden korkup dövüşmüyor. Kazanacağını bilse 5 yıl önce dövseydi Kaido'yu, niye savaşmıyor.

Kaido direkt sayı üstünlüğü onlardaydı o yüzden 5 yıl hazırlandık diyor. Ben 5 yıl kastım güçlendim demiyor adam, sayı avantajını ters çevirmiş sadece.

Güncel kaido odeni görse altına bırakacak kıvama gelmiş adamda korkunç bir travma yaratmış. Sonrasında bence de odeni geçmiş ama o zaman diliminde odenin daha güçlü olduğu çok açık. Ejder formu vs diyerek odanın yazma stilini görmezden gelmek anlamsız.
Saldırının iyileşmediği yok, her iz bırakan saldırı gibi bu da Oden aklına gelince sızlıyor sadece. WB-Shanks ve Luffy'de de aynı örnekleri gösterdi mangaka.

1 vs 1 de Oden Kaido'ya atmıyor o saldırıyı. Sahneye tekrar bak, Kaido Oden'e boro breath atıp kafasını çeviriyor, bunun üzerine Oden isimli ve kral hakili saldırı vuruyor. KAİDO'NUN DİKKATİ ODEN'DE DEĞİL YANİ, NASIL ODEN'İN DİKKATİ KAİDO'DA DEĞİLKEN TEK YEMİŞ İSE KAİDO DA DİKKATİ BAŞKA YERDEYKEN YAKALANIYOR, İKİSİ DE AYNI DURUMDALAR. KAİDO İSİMLİ KRAL HAKİLİ SALDIRI YEYİP KALKIYOR, ODEN, İSİMSİZ HAKİSİZ TEK BALYOZA BAYILIYOR, ARADAKİ STAT FARKI BU.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 1)

• Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık