Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kozmer (Cosmere) Evreni

Üye silindi 2842

Elantris ve Sissoylu'nun ilk üçlemesinden sonra biraz ara vermek zorunda kaldım. Şimdi de Savaşkıran'ı okuyorum, birkaç gün oldu. Yalnız bunu okurken Sissoylu'yu çok özlediğimi fark ettim. Herif ne güzel yazmış be.
İyi girişmişsin evrene. Savaşkıran'dan sonra Gizli Tarih ve Fırtınaışığı arşivinden bir iki kitaba bakabilirsin 2. çağa geçmeden önce. Yalnız ikinci çağ ilk çağ kadar epik fantastik sayılmaz?

İyi girişmişsin evrene. Savaşkıran'dan sonra Gizli Tarih ve Fırtınaışığı arşivinden bir iki kitaba bakabilirsin 2. çağa geçmeden önce. Yalnız ikinci çağ ilk çağ kadar epik fantastik sayılmaz?
Gizli Tarih, Arcanum'un içindeki hikayelerden biriydi, değil mi? 2. çağa girmeden okunması önerilen sanırım iki hikaye vardı o kitaptan. Bakacağım onlara. Bu arada zaman atlamasını ve Sanderson'ın fantastik evrenlerdeki teknolojinin durağanlığından şikayet ettiğini duyduktan sonra ilk çağ gibi olmayacağını tahmin etmiştim sksjdjdk. Sarmazsa Fırtınaışığı'ndan devam ederim artık.

1 Sene önce bitirmem gereken savaş ritmini sonunda bitirebildim ve hem seri geneli hemde savaş ritmi için olan düşüncelerimi "kısa" bi yazmak istedim.

Bence Fırtınaışığı serisi sanderson'a fazla gelmeye başlamış daha doğrusu yorulmuş çünkü seri her kitabıyla yükseleceğine daha da düşüyor
Yabancılarda gördüğüm "Fantastiğin Marvel'ı" lafına ilk defa katılır gibi oldum bu kitapta çünkü gerçekten zayıf bir kitap. İlk olarak bence diyaloglar ve olayların genel kurgusu çok az düşünülmüş, üstün körü, yeteri kadar detaylı değil, diyalogların güçlü yanı olmadığını biliyorum ama bu da artık ayıp hani hiç mi üzerine düşünmedin yazdığın şeyin be adam? Seriyi bi ara Oda'ya devretti herhalde dedim, okurken. Dalinarın garazla olan anlaşması, garazın ölümü anları çok zayıf ve zahmetsiz yazılmış , ilk aklına geleni yazmış sanderson diyaloglar ve olayların ilerleyişi fazla basit. Hiç bir bit yeniği, çelişki vs. yok, animelerde bile bunlara daha fazla uğraşıyorlar, bi akıl eklemeye çalışıyorlar. Kaladin ve shallanın depresif tavırlarından gına geldi artık, shallan Allah'a şükür biraz çözüldü de kaladin... nasıl bu kadar sıkıcı bir karaktere dönüştürdü kaladini aklım almadı. Kitabın en iyi kısımları bence adoline ait ama orası da yine diyalogların zayıflığı vb. sorunlardan müzdarip. Ayrı olarak Akıl'ı herkesin şak diye kabul etmesi, her dediğine doğrudur kral yapılması sinirimi bozmaya başladı, koskoca seride bir tane adam yok ki akıl'a defol çekemiyor, planlarını reddetmiyor. Baba misal biriniz çıkıp desin ki sokayım kozmerine beni kendim yurdum ilgilendirir veya başka bir şey ama karşıt bir görüş olsun. Garazla anlaşma sırasında garaz ben roshardan gideyim sizi de salayım minvalinde teklif yaptığında çok kısa süreliğine de olsa bi umutlandım "yapacak mısın lan bunu?" diye ama yapmadı tabii ki, tercihtir deyip söverek geçtim. 5. Kitap için söylenenleri de düşünerek beklentimi bayağı bi düşüğe çektim tek umudum 2030'a kadar fırtınaışığı yazmayacağı için bi rahatlama yaşayıp kendini toparlayabileceği hususunda, öbür türlü bu serinin gidişat hiç hayra alamet değil. 1>2>3>4>? (Muhtemelen 5) bence kalite sırası çıkış sırasıyla orantılı şekilde gidecek böyle. Üzüldüm valla ne diyeyim...
Memelekete dönünce kitaplığımdaki savaşkıran'ı da okuyup 5. Kitaba kadar (5'ten sonrada tamamen) sanderson'u kaparım herhalde. Bi sissoylu merakım vardı ama bu kitaptan sonra o da rahmetli oldu.

Son düzenleme:
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık