@Tiksav Lee Ana karakterliğin hayırlı olsun artık Alpamis senin fanın olabilir.7. Bölüm - Savaşa Doğru
Dalgaların hırçın bir biçimde denizi dövdüğü, fırtınalı bir günün ortasında Amiral lobisi Denizci karargahlarında toplanmış şekilde önlerindeki savaş için plan yapmaktadırlar. Devrimci lobisi üyelerinin güçlerini bildikleri kadarı ile analiz etmekle meşguldürler. Artyomdh sahip olduğu geniş istihbarat ağı sayesinde Devrimci lobisi üyelerinin bazı güçlerini öğrenebilmiştir ve diğer üyelere bu güçleri anlatmaktadır. ''Anlattıklarına bakılırsa Keepr hacker yetenekleri ile ulaşım cihazlarımızı bozabilir gibi duruyor.'' der Sensey. ''Aynen öyle.'' diye karşılık verir Artyomdh. Ardından ''Güçlerini nasıl kullanacakları hakkında başka fikri olan var mı?'' diye sorar.
Mewtwo ''Soldier Boy'un yapay zeka seslerle arası iyi, belki bunu kullanabilir.'' diyerek fikrini belirtir. Montana ise ''Skywalker çizim yetenekleri ile bizi kandırmaya çalışabilir diye düşünüyorum.'' der. Artyom tüm bunları dinledikten sonra ''Bu üyelerin güçleri hakkında öğrenebildiklerim bu kadar. Diğer üyeler hakkında ise herhangi bir şey öğrenemedim.'' diyerek şapkasını eğer. Ch3rlo gülümseyerek ''Bunlarda gayet faydalı bilgilerdi. Eline sağlık.'' der. Artyom'da ona sırıtarak karşılık verir. Sodex ise ''Devrimcilerin karargahının yeri hakkında hâlâ bilgimiz yok. Bu konuda Tiksav'dan bilgi alabilirsek iyi olur.'' diyerek lafa girer.
Defterdar oturduğu yerden doğrularak ''Bu konuda haklısın. Çok geç olmadan Tiksav ile konuşman lazım.'' der. Sodex onu onaylayıcı bir şekilde başını salladıktan sonra cebinden telefonunu çıkarır ve Tiksav Lee'ye bir mesaj atar. Mesajda ''Bu akşam dışarıda yesek nasıl olur? Yemekler benden.'' yazmaktadır. O sırada Twitter topluluğuyla ilgilenmekte olan Tiksav mesajın geldiğini fark eder ve okur. Mesajı okuyunca Skywalker'a verdiği Amiral lobisi ile ilgili bilgi öğrenme sözü aklına gelir.
Bunu bir fırsat olarak değerlendirerek Sodex'e ''Tamamdır usta. Akşam yedi gibi buluşuruz.'' yazan bir mesaj gönderir. Sodex mesajı görünce kendi kendine gülümser ve diğer Amiral lobisi üyelerine dönerek ''Kabul etti. Bu akşam ondan bilgi almaya çalışırım.'' der sevinçle. Bunu duyan Sensey ''Harika haber.'' diyerek gülümser ve Japonya'daki çaycı amcasıyla olan telefon görüşmesine devam eder.
Devrimci lobisi ise güneşin altında, karargahlarındaki tuzak hazırlıklarını tamamlamışlardır. Kadir onlara tuzaklarla işinin bittiğini söylediğinde hepsinin yüzünde tatminkar bir ifade belirmiştir. Skywalker ''Ellerine sağlık Kadir'im. Artık geriye sadece Tiksav'ın Amiral lobisi ile ilgili bilgi edinmesi kaldı uşaklar.'' diyerek bakışlarını Tiksav Lee'ye çevirir. Bunun üzerine Tiksav ''Sodex bu akşam benimle buluşmak istediğini söyledi. Orada ağzını yoklayabilirim.'' der. Büyük Korsan Kaidou ''E çok iyi. Helal lan Tiksav.'' diyerek güler. Soldier Boy'un ise aklında bazı soru işaretleri var gibi gözükmektedir. ''Seni o çağırdığına göre o da senden bilgi almaya çalışabilir, dikkatli ol.''
Tiksav Lee'nin aklına bir anlığına dün Montana'ya planları hakkında söylediği bilgiler gelir ve yüzünün rengi değişir. Bunu belli etmemeye çalışarak ''İyi düşünmüşsün. Dikkat ederim tabi.'' diyerek konuyu geçiştirir. Ardından ''Sizce ne öğrenmek işimize yarar?'' diye bir soru yöneltir. Keepr önünde açık olan dizüstü bilgisayardan kafasını kaldırarak ''Onların güçleri hakkında pek bir bilgimiz yok. Bence Amiral lobisinin güçlerini öğrenmeye çalışmalısın.'' der. Tiksav Lee ''İyi fikir kuzen.'' diyerek parmağıyla onu işaret eder. ''En ufak bilgi bile savaşta işe yarayabilir.'' der Skywalker çizim gücüyle oluşturduğu yelpazeyi sallarken. Tiksav Lee kararlı bir yüz ifadesiyle onlara döner. ''Bu plan kafama yattı. Bu akşam Amiral lobisinin güçleri ile ilgili bilgi edinmeye çalışacağım öyleyse.''
Akşam saat yedi civarlarında Tiksav Lee Sodex ile buluşmak için yola çıkar. İçinde daha önce yaptığı hatayı telafi edeceğine dair güçlü bir his vardır. Sodex'in tarif ettiği mekana ulaştığında karnının acıktığını fark eder ve aceleyle içeri girer. Sodex'i görünce el sallar ve yaklaşarak yanına oturur. Sodex gülümseyerek ''Hoş geldin usta. İkimize iskender söyledim. Olur mu?'' der. Tiksav'da sırıtarak ''Olur tabi usta. Sağolasın.'' diyerek montunu çıkarır. Günlük sohbetleri devam ederken bir yandan ikisi de birbirlerinden nasıl bilgi alabileceğini düşünmektedir.
Sodex konuyu değiştirmeye karar vererek ''Şu sıralar Devrimci lobisi ile aran nasıl?'' der. Tiksav Lee bu sorunun bir yem olduğunu hisseder ve ''İyi, bir sorun yok.'' diyerek sırıtır. Ardından Sodex'e ''Senin amiral lobisi ile aran nasıl?'' diye sorar. Sodex içinden Tiksav'ın konuyu Amiral lobisine çekerek bir şeyler planladığını düşünür. ''Benim aramda iyi.'' der sadece. O esnada iskenderleri onların önlerine gelir. İskenderin gelişi ile sohbet bir anlığına kesilir. Tiksav Lee ve Sodex iskenderi tadarken birbirlerine şüpheci şekilde bakmaktadırlar.
Sodex Tiksav'ı şaşırtması gerektiğine inandığı için aniden bir soru yöneltir. ''Devrimci lobisinin bizim için yaptığı video bitti mi bari?'' Bu soruyu duyunca Tiksav'ın göz bebekleri büyür adeta. Montana'ya anlattığı bilgileri Amiral lobisinin de bildiğini anlamıştır. Bu ihtimali tahmin ettiği için paniğe kapılmaz ve sakinliğini koruyarak ''Bilmiyorum.'' der. Sodex Tiksav'ın bir açığını yakaladığını düşünerek karşılık verir. ''Daha az önce aram onlarla iyi demiştin.''
Tiksav Lee ''Öyle ama yoğunluğumdan ötürü fazla vakit geçiremiyoruz.'' diyerek iskenderini yemeye devam eder. Sodex bunu pek inandırıcı bulmadığını belli eden bir surat ifadesi ile ''Demek öyle.'' der kolasını yudumlarken. Tiksav ise çatalı ile iskenderden bir parça alırken ''Şu sıralar Amiral lobisi ile daha çok ilgiyim.'' der. Sodex lokmasını yuttuktan sonra ''Bana daha fazla bilgi vermeyeceksin yani.'' diyerek hafif gülümser. Tiksav biraz düşünüp taşındıktan sonra cevabını verir. ''Yalnızca Amiral lobisi ile ilgili merak ettiklerimi anlatırsan yardımcı olabilirim. Adil bir savaş olsun istiyorum.''
Bunun üzerine Sodex gülerek elinde ki çatalı ona doğrultur. ''Fena bir plan yapmamışsın, takdir ettim.'' Tiksav Lee arkasına yaslanarak neşeli bir şekilde sırıtır. Sodex bir süre sessiz kaldıktan sonra iskenderini yerken lafına devam eder. ''Kabul, sor bakalım.'' Tiksav Lee keyifli şekilde yemeğine devam ederken sorusunu sorar. ''Öncelikle Amiral lobisi tam olarak kaç kişi?'' ''Toplamda sekiz kişiyiz.'' der Sodex biraz isteksiz şekilde. Tiksav Lee ise sormaya devam eder. ''Bana diğer üyelerin güçlerinden bahsedebilir misin?'' Sodex bu soruyu kafasında biraz tartıp biçtikten sonra üyelerin güçlerinden tek tek bahsetmeye başlar. Tiksav bu sırada duyduklarını aklına kazıyarak onu dikkatlice dinler.
Sodex'in konuşması bittikten sonra Tiksav tatmin olmuş bir şekilde iskenderini bitirir. Sodex yeterince şey anlattığını hissettikten sonra ''Şimdi sıra sen de. Devrimci karargahınız nerede?'' diye sorar. Tiksav Lee bir anlığına düşüncelere dalar. İçinden bunu ona söyleyip söylememenin Devrimci lobisine zarar verip vermeyeceğini hesaba katar. Amacımız onları karargahımıza çekmek olduğu için nasıl olsa yerimizi söyleyeceğiz diye düşünür. Bu bilginin kritik olmadığına karar verdikten sonra karargahlarının yerini üstün körü bir şekilde tarif eder.
Sodex onu dinledikten sonra tepkili bir tavırla ''Benim yaptığım gibi daha detaylı şekilde anlatmanı beklerdim.'' der. Tiksav Lee ise ''Bu kadarını söylediğim için bile şanslısın.'' diyerek kolasını içmeyi bitirir. Ardından masaya göz gezdirdikten sonra ''Ben kalksam iyi olur. Sohbet için teşekkürler.'' diyerek ayağa kalkar. Sodex hesap önüne gelirken Tiksav'a ''Görüşürüz.'' der ve onun mekandan gidişini sessizce seyreder. Sodex'in suratında tatminkar bir sırıtış vardır. Bunun sebebi Tiksav'a Amiral lobisi üyelerinin güçleriyle ilgili verdiği bilgilerinin çoğunlukla yanlış veya eksik olmasıdır.
Sodex gecenin karanlığında mekandan ayrıldıktan sonra Amiral lobisinin karada bulunan bir üssünün yolunu tutar. Taksiden inmesinin ardından biraz yürüyerek merkeze varmıştır. Uzaktan onun geldiğini gören Sensey üssün kapılarını aralar. Sodex içeri girdikten sonra yukarıya diğer üyelerin yanına çıkar ve montunu çıkarıp köşeye asmasının ardından koltuğa yayılır. Montana ''Neler öğrendin la?'' diyerek sigarasını tüttürür. ''Pek fazla bir şey değil ama karargahlarının yerini üstünkörü şekilde öğrenmiş oldum.'' der Sodex ellerini ısınmak için ovuştururken. Diğerlerinin meraklı bakışlarını fark ettikten sonra Tiksav'ın verdiği adresi onlara da söyler.
Üyeler Sodex'i dinledikten sonra Sensey ''Hiç yoktan iyidir. Bence bu tarifle orayı bulabiliriz. Ufak bir yer olmasa gerek.'' der. Mewtwo ''Savaştan önce orayı bularak nasıl bir yer olduğunu analiz etmemiz iyi olur.'' diyerek elindeki dart okunu duvara fırlatır. ''Bir yere sızma konusunda hangimizin en iyi olduğu ortada.'' diyen ch3rlo bakışlarını Artyom'a çevirir. O esnada Tyr ile birlikte satranç oynamakla meşgul olan Artyom sırıtarak ''Siz o işi bana bırakın. Yarın sabah erkenden adrese giderim, mekanı bulabilirsem inceler ve fotoğraflarım.'' der. Diğer üyeler bu planı onayladıktan sonra gündem hakkındaki sohbetlerine devam ederler.
Aynı saatlerde Tiksav Lee'de Devrimci lobisi karargahına varmıştır. Üyeler karargahın malikanesinin içinde toplanmış şekilde akşam yemeklerini yerken Tiksav yediği iskenderden dolayı tok olduğu için yalnızca öğrendiği bilgileri aktarmadır. Arka planda planda plağa yerleştirdikleri Bella Ciao şarkısı çalmaktadır. Diğerleri yemeklerinin tadını çıkarırken Amiral lobisi üyelerinin güçlerinin neler olduklarını Tiksav'ın ağzından dinlemektedirler. Tiksav öğrendiği tüm bilgileri aktardıktan sonra rahat bir nefes alır ve masadaki sürahiden kendine su doldurur.
Anlattıkları bittikten sonra Devrimci lobisi üyeleri tüm bu bilgiler ışığında hep birlikte Amiral lobisinin güçlerine karşı nasıl karşılık verebileceklerini tartışırlar. Herkes eşleşeceği kişiyi iyice düşünüp taşındıktan sonra belirler. Tiksav Lee ''Ben Artyom'u halletmek istiyorum.'' diyerek kararlı bir şekilde kaşlarını çatar. Skywalker onu onaylayarak ''Ben de Montana ile kapışmalıyım gibi duruyor.'' der. Soldier Boy ''Benim güçlerim Sensey için uygun. Onu ben alırım.'' diyerek özgüvenli şekilde sırıtır. Kadir şarkıya eşlik ederken bir yandan ''Ben Ch3rlo ile ilgilenirim.'' der mırıldanarak.
Büyük Korsan Kaidou içkisini ağzına diktikten sonra sert bir ses ile lafa dalar. ''Mewtwo benimdir.'' Son olarak ise Keepr ''Eh bana da Sodex kaldı gibi görünüyor.'' diyerek kucağında uzanmış halde olan kediyi okşar. Ardından Tiksav Lee onları uyarmak için lafa girer. ''Yalnız onlar bizden iki kişi daha fazlalar. Tyr ve Defterdar açıkta kaldı.'' Bunun üzerine Skywalker ''O zaman o ikisini tuzakları yerleştirdiğimiz bölgeye çekmemiz en akıllıcası olur.'' der. Kadir ''Yerleştirdiğim mayın tuzaklarına basmalarını sağlarsak işleri bitmiş olur.'' diyerek yakasını düzeltir. Skywalker ise planlama işini bitirdiklerini hissettikten sonra tüm üyelere bakarak sesini yükseltir. ''Öyleyse Amiral lobisini bitirecek olan savaşımızı yarın veriyoruz. Güç sizinle olsun Devrimciler!''