@Tilqi_Gin @DonquixoteRosinante 5-6 kitaplık tamamlanmış seri önerin madem. Zaman Çarkı nasıl bir şey? PDF okuyabilir miyim?
Epuboni olarak güzel düzenlenmiş olarak bulabilirsin internette. Son_silahsor nick'li biri serinin çoğunu düzenledi, hataları düzenleme, farklı çevrilen terimleri standartlaştırma falan. Şahsen ben korsan taraftarı değilim ama kitapları alsam da bu adamın düzenlenmiş epub versiyonlarını okurdum, ben de bizim üniversite kütüphanesinden okudum bütün seriyi.
Zaman Çarkı 14 ana kitap bir de 0. kitap diye geçen, serinin öncesini anlatan Yeni Bahar kitabı ile birlikte 15 kitaplık bir külliyattır. Kitaplar da ince değildir, öyle Amber yıllıkları gibi 10 kitap toplam 2500-3000 sayfa da değildir, 10000 sayfayı geçer toplam olarak. Geniş bir coğrafyada alabildiğine fazla karakterle geçer seri. Klasik iyi-kötü fantazyası gibidir ama olabildiğine ayrıntılıdır. Betimlemeleri fazladır, açıkçası fantastik edebiyata başlangıç için fazla ağırdır hem sayfa sayısı bakımından hem de betimlemeler bakımından, karakter fazlalığından.
Okuduğun serileri yazarsan daha iyi tavsiye verilebilir, okumadıysan Kralkatili güncesini okuyabilirsin, Sissoylunun serisini okuyabilirsin vesaire.