üzdün, cevap vermeni ummuştum, işte bu yüzden beklenti kötü bişeydir. neyse benim için kötü olan senin için iyi belli ki öznel ahlaka sığınmak hoşuna gitti. eyvOkan denen ziyan herif kıyası geldiğine göre ben tamamım. Hayırlı işler:d
üzdün, cevap vermeni ummuştum, işte bu yüzden beklenti kötü bişeydir. neyse benim için kötü olan senin için iyi belli ki öznel ahlaka sığınmak hoşuna gitti. eyvOkan denen ziyan herif kıyası geldiğine göre ben tamamım. Hayırlı işler:d
Red'e yazdığın mesajı okumadan önce yazmıştım, okan şeyini görünce tartışmanın bir anlamı kalmadığına iman edip, sildim mesajı. eywüzdün, cevap vermeni ummuştum, işte bu yüzden beklenti kötü bişeydir. neyse benim için kötü olan senin için iyi belli ki öznel ahlaka sığınmak hoşuna gitti. eyv
@Bavs 1 kitabını okudum sadece. O da Masumiyet Müzesi. O yüzden yorum yapmam pek doğru olmaz. Kitaba ise 7 puan vermiştim. Okuma listemde başka kitapları da var. Kırmızı Saçlı Kadın kitabı ince zaten sırada bunu okumayı planlıyorum. İdeolojisi ve politik söylemleri açısından sorduysan yorum yapmamayı tercih ederim.orhan pamuk hakkında ne düsünüyosun
pamuğun yansıtan ve en iyi kitapları :@Bavs 1 kitabını okudum sadece. O da Masumiyet Müzesi. O yüzden yorum yapmam pek doğru olmaz. Kitaba ise 7 puan vermiştim. Okuma listemde başka kitapları da var. Kırmızı Saçlı Kadın kitabı ince zaten sırada bunu okumayı planlıyorum. İdeolojisi ve politik söylemleri açısından sorduysan yorum yapmamayı tercih ederim.
Ama yerli yazarlar açısından ilk 10'uma bile girmez. Cok daha değerli yazarlar var benim için.
Kitaplarını okudukca fikirlerim de illa ki değişecektir. Tek kitaba göre yorum yaptım.pamuğun yansıtan ve en iyi kitapları :
Beyaz kale
Kara Kitap
Yeni Hayat
Benim adım kırmızı.
bu kitaplar okunmadan pamuk hakkında doğru yorum yapılamaz bence.
cok okuma kültürü olan bir insan olmamama rağmen kara kitap’ın yarattığı etkiyi hiçbir kitap bırakmadı. fırsat bulunca hiç yapmadığım bir şey yaparak aynı romanı bir daha okuyacağım hatta.
İnstagram sayfamdaki yazılarım genel olarak mini bir deneme tarzı oluyor. Yeni açtığım için pek yazı yok ama fikirlerim çok.NEDEN OKUYORUZ?
Kimimiz meraktan
.......... sevdiğinden
.......... mutluluğundan
.......... mutsuzluğundan
.......... yalnızlıktan
.......... yalnız olmak için
.......... amaçsız
.......... belli bir amaç için
.......... farklı olmak için
.......... aynı olmak için
Peki neden yaşıyoruz?
Kimimiz okumak için
Vicdanı İÇİN
Kendisi İÇİN
Herkes İÇİN
Kimimiz…
Not: Eskiden böyle bir şiir yazmıştım. Şiir sayılırsa tabii. Pek anlamam şiirden, ama konuya iyi gider diye paylaşmak istedim.