Yer denizini okumadım bi şey demem ama rowling bu seriden çalmadı mı? Sadece akıcılıkla olacak iş mi?Usta yerdenizi kurgusal manada yok eder. Karakter gelişimi manasında yok eder. Akıcılık olarak yok eder. Karakter tasarımı olarak zaten parçalar. Kıyas etmem ikisini. Asıl soruyu tam tersine çeviriyorum yerdenizin üstün ne özelliği var alegorileri ve edebi dili dışında?
Hp lotr kıyaslaması zaten normal ama elma ve armutlar... Bu gerçek değişmez.
Mevzu bu arada figürde değil. Verdiğim örnek imamhatipli kızların bile alması. O derece bir influence etkisi oluştu. 700 milyon sattı tüm kitapları. İstediğin kadar medya ve bütçe olsun fl o popülerliğe ulaşamaz. Bak dune'ye o kadar reklam yapıldı hpnin 100de biri kadar popüler olabildi mi halk arasında?Flnin hitap ettiği kesim bir kere sınırlı bir bir kere.
Üstüne o Akıcılığa ulaşan sadece rüzgarın adıyla assoiaf 3 vardı okuduğum benzer türler arasında. Sen ver hayatında 2 kez kitap okumamış adama yine bitirir. Bu yetenek işidir. Hater olacaksak Bile sezarın hakkını sezara vermek lazım.
Hp bu arada olmayan birçok şey icat etti... saydırma bana
Popülaritesi bence kalitesi değil zamanlamayla alakalı Dune yapamadı bunu dediğin gibi.
Doğru söyle filmleri küçükken kaç kere izledin, kitapları kaç kere okudun, bu kadar savunmak analizcilikle olacak iş değil bence
Gizli hp fanlığı var gibi sende