Çok gereksiz şu tarz yorumlar be dostum samimi söylüyorum yetenek sizsinize kendini rezil edecek insanlar çıkınca tvye bakamamam gibi konudan çıktım şu yorumu görünce. Hani madem ben buyum diyorsun bari hakkını ver. Bir silahı ustaca kullanmakla hayatını o silaha adamanın ayrımının yapılması lazım. Kılıcını namus meselesi gören, kılıcın üstündeki en ufak bir çiziği onuruna leke sayan adamlar farklı bir kafa yaşıyolar bana göre ve "ustaca" kılıç kullanan her karakter bu kategoride değil benim görüşüm. Bu mesele sadece Shanks'ı da kapsamaz sonuç olarak kılıç en yaygın şekilde kullanılan silahlardan biri, Roger bile her mevzuya kılıçla gidiyor. Buradaki olay Mihawk'ın unvanının alacağı hal. Mangaka Mihawk'ı yonko+ konumda seriye yedirmez, olan sadece unvanına olur millet Shanks varken bu ne ayak der. En iyi derken en şekilmi yani falan derler. Sizlerin bu forumun varlığından haberi yokken Mihawk savunan adam olarak bu meselenin varacağı yer beni doğal olarak rahatsız ediyor o yüzden.Yalnız Shanks harbiden çok farklı bir karakter. Her şeyi kılıçla yapıyor ama kılıç ustası değil. Mesela ben hep Lebron James’in futbolcu olduğunu savunurdum ama herkes bana gülerdi
Senin sıçtığın fikir kadar benim Mihawk savunmuşluğum var forumda. Dostum bak insanda biraz utanma olur, sen zaten hemen hemen her mesajında beni adam yerine koymayın diyorsun ama kafanın çalışıyor olması lazım insansın en nihayetinde. Sen kim güç dengelerini yorumlamaktan bahsetmek kim *******? Yahu anası babası tartışırken masanın altında saklanan minik Osman gibi daha önce yazdığın fantastik teoriler şaka amaçlı dillendirilince konulardan uzaklaşan ve görmezden gelen sen değil misin? Milletin üzerine çamur attığı, senin adına yalan şeyler yazdığı bir ortamda değilsek eğer sendeki bu özgüvenin temeli ne?Öyle bir ayrımın olmadığı ve olmayacağı Buggy arcta belli olmuştu. O zamandan bu zamana hasretle ve gayretle böyle bir beklenti içinde olman beni duygulandırdı.
Seride hiçbir karakter için kılıç ustası ve daha fazla kılıç ustası ayırımı yapılmayacak. Bu sebeple Shanks'ın kılıç ustası olarak tanıtıldığı evrende Mihawk'ın en iyi ve en güçlü olması hazmetmek zorunda olduğun bir gerçek. Hee bu gerçek sana saçma ya da sıvama gelebilir. Luffy'nin Kaido'dan tek yemesi de birilerine saçma geliyordu ama aslında gayet olağan bir durumdu. Güç dengelerini iyi yorumlayamayanların far görmüş tavşan gibi kalmaları beklenen bir şeydi. Demem o ki mangakanın Dressrosa'dan sonra şişirilmiş, amiralleri, yonkouları alacak boyuta gelmiş Luffy fanları ve destekçilerine Kaido vasıtasıyla attığı tokadı Mihawk kanadında da yememeniz için bu gerçeği hazmetmeye bakın derim.