Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kedilere Dair Her Şey

Bugün eve gelirken yemek yiyen birkaç yavru kedi gördüm biraz seveyim diye yaklaşayım dedim anında önceden görmediğim anne kedi atağa geçti hızla yanıma gelip diklenmeye başladı biraz uzaktaymış o yüzden fark etmedim biraz daha yaklaşsam saldırıyodu resmen ben de sakin la diyip uzaklaştım olay yerinden
 
Kediler hakkında tecrübeli arkadaşların yardımcı olma şansı varsa sevinirim.

Şöyle ki 3 yaşında tekirim var adı Narin.Bizimki pek uysal değildir.Hırçın bir yapısı var.Annem bugün eve bir tekir daha getirdi.Daha 1 yaşında yoktur.Bizim handaki bir kediydi ne zamandır sahiplenmek istiyordu almış getirmiş kadın.Narin'de bu yeni kediyi görür görmez tıslamalar,kendisini sevdirmemeler başladı.Şu an canavar gibi dolaşıyo evde.Bu yeni tekiri de odaya kapattık.Mamasını,kumunu koyduk.Şimdi bizimki bu yeni kediye alışır mı yoksa huylu huyundan vazgeçmez mi ? Nasıl bir yol takip edilmeli ?

Daha öncede eve bir kere tekir getirmişlerdi Narin'in yine ayarları kaçmıştı.Nabayım bilemedim.
 
Bu yeni tekiri de odaya kapattık.Mamasını,kumunu koyduk.Şimdi bizimki bu yeni kediye alışır mı yoksa huylu huyundan vazgeçmez mi ?
İki türlü de olabilir. Önce ayrı odalar da tutun hatta mümkünse bir kafes alın ve sırayla önce biri kafeste, diğeri dışarıda sonra diğeri tam tersi şeklinde birbirlerinin koku ve durumlarına alıştırın, taşıma çantaları ile de yapabilirsiniz.

Sonra bir kaç hafta sonra gözetim altında
 
İki türlü de olabilir. Önce ayrı odalar da tutun hatta mümkünse bir kafes alın ve sırayla önce biri kafeste, diğeri dışarıda sonra diğeri tam tersi şeklinde birbirlerinin koku ve durumlarına alıştırın, taşıma çantaları ile de yapabilirsiniz.

Sonra bir kaç hafta sonra gözetim altında
1 hafta farklı odalar da 1 haftada yeni kediyi çantasında Narin'in olduğu yere koyup alıştırmaya çalıştık.Zaten 3-3.5 ay oldu.Şu an aynı odada kalabiliyorlar.Ha birbirlerinden hiç haz etmiyorlar o ayrı konu.:/

Ufak tefek kavgaları dışında bir sorun yok şu anlık ya.
 
Bİr süre daha öyle gider, yavaş yavaş alışırlar.



OK, en kritik kısmı atlatmışsınız gibi. Yine de siz ortalarda yokken ikisini bir başına bırakmayın bir süre daha.
Ya aslında bizim Narin çok hırçın.Diğer kedimizin adı Gece o da uysal aslında.Dikkat ediyorum Gece Narin'in üstüne atladığında saldırmak için değil de oyun oynamak için atlıyormuş gibi.Ama Narin'in de bu hoşuna gitmiyor vuruyor kafasına dndndn.

Narin'in hırçınlığını veterinere sormuştum.Anne sütü çok emmeyen kediler de hırçınlık oluyor sizinki de o yüzden muhtemelen demişti.Narin'e dokunmadığın sürece gelip saldırmaz salça olmaz.Dokununca canavara dönüyo.Anca o isterse sevdirir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık