Benim de sonrasında okuduğumda farkettiğim bir şey var. Luffy aradan sonra döndüğünde G4 ' e girmiyor. Döndüğünden beri sürekli k.hakisini odaklanmış. Sürekli Katakuri'nin ataklarından sıyrılmaya çalışıyor. O sıra baya baya dayak yiyor. Ama hemen onun öncesinde Rayleigh'nin Luffy'e haki ölümcül dövüşler sırasında gerçek anlamda gelişir ,bir ton acıya hazır ol gibi sözler söylüyor.
Sonrasında bildiğimizi sahneler oluyor Luffy ölümcül yara alıyor ve geleceği görmeye başlıyor. Luffy o saatten sonra seninle işim bitti diyor. Snake Man açıyor. Şimdi bu noktada da tam emin olamasam da acaba Luffy k.haki power upı öncesinde de Snake MAN açıp yenebilir miydi diye de bir şüpheye düşmedim değil. Sanki Luffy Rayleigh'nin söylediğini anımsayıp o yüzden bu durumu k.hakisini geliştirme fırsatı görüp , geliştirmeye çalışmış gibi gelmeye başladı bana. Özellikle öğrendikten hemen sonrasında da seninle işim bitti diyip Snake MAN açması beni öyle düşünmeye sevk ediyor son zamanlarda.
Ayna Dünyası'na dönünce G4'e hemen girmemesinin sebebi, geleceği göremeden G4'e geçerse, süresi dolmadan işini bitiremeyeceğini bilmesi. Yine kaçmak zorunda kalırdı. Kata'yı yenmenin yolu K. hakide gelişmekten geçiyor. Luffy'nin ben de geleceği görebilir miyim acaba? sözü, ardından dediğin Ray flashbacki bunu anlatan sözler aslında. Öncesinde Snakeman'le yenebilecek olsa, daha k. haki sayesinde dokunamadığını anlamadan önce girmesi gerekmez mi? Snakeman'le yenebileceğini düşündürten ne oldu Luffy'ye? K. hakisi gelişti ama Kata seviyesine henüz çıkamadığı için, açığı Kata'nın gelen ataklara tepki vermesi gereken süreyi kısaltarak kapatmak istedi, yani hızlı ataklarla. Snakeman'e girdikten sonra üstünlük Luffy'de olsa yine kabul edeyim ama ona rağmen kıl payı bir farkla, irade farkıyla kazandı. K. haki power upını çıkardığın zaman kılpayı zaferi alamaz. Ki yine Kata'nın hepsi bu kadar mı falan diye Luffy'ye destek oluşu var
K. hakisini geliştirmese yenilirdi bu çok net.
Katakuri'nin mızrak saldırıları güçlü ama yavaş,mızrak hariç Kata'nın Luffy'yi yakalayamadığı bir durum olmadı.Katakuri çok uzun zamandır darbe almadığından bahsetmişti.Dövüş yumruk yumruğa geçince üstün Kata olsa bile Luffy'nin işine geldi bu durum.Dayanıklılık farkı yüzünden Luffy mızraktan Kata'nın etkilendiğinden daha az etkilendi.
Luffy'nin Snakeman formu da Kata'nın uyanış açması için oldukça hızlı bir form.Adam kare mochi ile dövüştü Snakeman'a karşı.Snakeman Luffy'nin sadece Kata'ya vurabilmek için değil adamı bildiğin ctlemek için kullandığı bir form kısaca.Kata ona rağmen kafa kafaya gitti Luffy ile.Karşılıklı yumruklaşmalarda bile 1 fazla vurdu.Birde King Cobra saldırısı çok küçümseniyor.Luffy'nin Snakeman halindeyken culverin saldırılarının giderek hızlandığını Luffy kendisi söylüyordu.King Cobra direk en hızlı saldırısıydı Snakeman'in
Kata mızrakla işini bitirmek için saldırdı. Bitirici darbeleri güçlü ama hız konusunda eksik. G3 gibi bir nevi. Bu kendi eksikliğidir. Luffy'yi delemedi, iğne olayına kadar. Belki kimse karışmadan saldırıya devam etse er ya da geç delecekti, onu bilemeyiz. 1 fazla vurdu ama dayanıklılığı gerideydi Luffy'ye göre.
Bu arada mızrakla delme olayının Luffy'ye çok yaradığını düşünüyorum. Luffy döndükten sonra geleceği görmek için çok fazla saldırı aldı. Zaten Kata'da olan üstünlük daha da arttı. Mızrak saldırılarının hedefini bulma ihtimali gittikçe artacaktı zaten. Luffy'nin mızrak yeme şansı var, ama Kata'nın yok. Mızrak adamın elinde
Ona rağmen ikisi de mızrak yarası almış oldu.