Şimdi ben bu konudan oldukça müzdarip kalmış biri olarak bir kaç şeye değinmek istedim:
Billiyoruz ki geçtiğimiz bölümlerde Charlotte Katakuri Monkey D. Luffy'e yenildi.
Bu savaşı derinlemesine incelemeyeceğim sadece bir kaç şey üzerinden gitmek istiyorum :
Dövüş net olarak 879. bölümde başlıyor:Katakuri'nin meyve yeteneği olarak üstünlüğü ile tabi :
Luffy neye uğradığını şaşırıyor.
Ardından Katakuri'nin üstünlüğü sürüyor:
Ezici bir üstünlük söz konusu. Luffy G4'e geçemiyor. Katakuri küçümsemem diyor !!!
Ardından Luffy Kata'nın bir açığını bulup ilk kez vurma fırsatı yakalıyor:
Luffy sadece 3 kez vurduktan sonra Katakuri tekrar üstünlüğü sağlıyor tabi:
Şimdi burda bir söz dikkatimi çekmişti '' Seni yenmenin bir yolunu bulacağım''
Doflamingo'nun Law 'a kullandığı söz '' kendinden güçlüleri yenmenin binlerce bir yolu vardır''
Dövüşe dönelim :
Luffy ayna dünyasından çıktıktan sonra Katakuri'i yenmek için 2.kez karşısına çıkıyor.
Katakuri yine dövüşte üstün taraf. Fakat bu üstünlük ucu ucuna değil net bir üstünlük.
Luffy sadece dayak yemekten öteye gidemiyor haliyle:
Nefes almakta bile zorluk çekiyor Luffy. Dövüşün etkisi şiddetli ve Luffy sadece azmi ile ayakta kalan isim Katakuri şaşırıyor bu duruma:
Katakuri Luffy'nin onu yenme şansının milyonda 1 olması halinden bile korkuyor:
Buraya kadar herşey normal daha sonrasına gelelim.
Luffy saldırılardan o kadar etkilenmişti yazar durumun ciddiyetini çizerken Luffy nerdeyse ölmek üzere.
Katakuri Luffy'nin kardeşi yüzünden düştüğü durumu kendine yediremeyip kendine aynı yarayı açarak durumu eşitlemek düşüncesi ile kendini yaralıyor.
Dövüş devam ediyor.
Katakuri'nin Boundman dışında aldığı tek hasar. Onuda kendi kendine veriyor.
Ve Luffy dördüncü vites Snakeman moduna geçiyor:
Teknik nihai bir üstünlük sağlamıyor.
İki tarafta karşılıklı vuruşuyorlar.
Katakuri Snakemana karşılık verebiliyor.
Ve dövüşün sonunda iki karakterde güçlü saldırılarla vurup dövüşü bitirmek istiyor.
İki karaktede saldırılarını vurdu.
Luffy G4'ün süresi bittiği ve kafasına aldığı darbe ile parlanan zeminde düşüp bayıldı. Katakuri ise yorgunluktan yere bıraktı kendini.
Ardından uyanan Luffy karşısında Katakuri'i görünce şaşkınlıkla bakıyor. Ancak Kata sorduğu soru üzerne aldığı cevapla pes edip Luffy'i yenemeyeceğini anlayınca salıyor kendini zemine.
Şimdi
Şahsım adına vs konularında üstte yazdığım '' o karakterin kişiliği , azmi , serideki pozisyonu daha mı önemlidir? '' kısmı benim daha çok karar vermeme yoğunlaşacak zira Luffy vs Katakuri bunun temelini attı.
Sizin düşüncelerinizi merak ettim.
Billiyoruz ki geçtiğimiz bölümlerde Charlotte Katakuri Monkey D. Luffy'e yenildi.
Bu savaşı derinlemesine incelemeyeceğim sadece bir kaç şey üzerinden gitmek istiyorum :
Monkey D. Luffy vs Charlotte Katakuri
Dövüş net olarak 879. bölümde başlıyor:
Ardından Katakuri'nin üstünlüğü sürüyor:
Ezici bir üstünlük söz konusu. Luffy G4'e geçemiyor. Katakuri küçümsemem diyor !!!
Ardından Luffy Kata'nın bir açığını bulup ilk kez vurma fırsatı yakalıyor:
Luffy sadece 3 kez vurduktan sonra Katakuri tekrar üstünlüğü sağlıyor tabi:
Şimdi burda bir söz dikkatimi çekmişti '' Seni yenmenin bir yolunu bulacağım''
Doflamingo'nun Law 'a kullandığı söz '' kendinden güçlüleri yenmenin binlerce bir yolu vardır''
Dövüşe dönelim :
Luffy ayna dünyasından çıktıktan sonra Katakuri'i yenmek için 2.kez karşısına çıkıyor.
Katakuri yine dövüşte üstün taraf. Fakat bu üstünlük ucu ucuna değil net bir üstünlük.
Luffy sadece dayak yemekten öteye gidemiyor haliyle:
Katakuri Luffy'nin onu yenme şansının milyonda 1 olması halinden bile korkuyor:
Buraya kadar herşey normal daha sonrasına gelelim.
Luffy saldırılardan o kadar etkilenmişti yazar durumun ciddiyetini çizerken Luffy nerdeyse ölmek üzere.
Dövüş devam ediyor.
Katakuri'nin Boundman dışında aldığı tek hasar. Onuda kendi kendine veriyor.
Ve Luffy dördüncü vites Snakeman moduna geçiyor:
Teknik nihai bir üstünlük sağlamıyor.
İki tarafta karşılıklı vuruşuyorlar.
Katakuri Snakemana karşılık verebiliyor.
Ve dövüşün sonunda iki karakterde güçlü saldırılarla vurup dövüşü bitirmek istiyor.
İki karaktede saldırılarını vurdu.
Luffy G4'ün süresi bittiği ve kafasına aldığı darbe ile parlanan zeminde düşüp bayıldı. Katakuri ise yorgunluktan yere bıraktı kendini.
Ardından uyanan Luffy karşısında Katakuri'i görünce şaşkınlıkla bakıyor. Ancak Kata sorduğu soru üzerne aldığı cevapla pes edip Luffy'i yenemeyeceğini anlayınca salıyor kendini zemine.
Şimdi
- Katakuri ve Luffy dövüşü sizce ne kadar mantıklı oldu?
- Nefes almakta zorlanan Luffy ve yaklaşık 16 bölüm boyunca net şekilde üstün olan Katakuri neden 1 bölümde Snakeman'a yenildi? Sizce burda artık dövüşlerde güçten ziyade iradenin önemi vurgulanmıyor mu?
- Peki bu irade sadece ana karaktere mi özel?
- Örneğin Snack vs Urouge'de buna benzer birşey yaşanmış olamaz mı?
- Karakterleri Versus konularında değerlendirirken sadece gördüğümüz şeyler üzerinden mi değerlendirmeliyiz?
- Yoksa o karakterin kişiliği , azmi , serideki pozisyonu daha mı önemlidir?
- Ya da kendinden güçlü karakteri yenebilecek karakterler olamaz mı seride?
Şahsım adına vs konularında üstte yazdığım '' o karakterin kişiliği , azmi , serideki pozisyonu daha mı önemlidir? '' kısmı benim daha çok karar vermeme yoğunlaşacak zira Luffy vs Katakuri bunun temelini attı.
Sizin düşüncelerinizi merak ettim.