Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Karakter Bulma Etkinliği

Konu

• Devam etsin

Kullanılan: 49 52.1%
  • Kilit yesin

Kullanılan: 8 8.5%
  • Umrumda değil

Kullanılan: 22 23.4%
  • Hangi konu?

Kullanılan: 15 16.0%

• Kullanılan toplam oy
    94
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu hangi sayfanın denizcileri yav :S ihtimalleri nasıl daralttın bu kadar?

Kılıç koklayanlar galiba. Denizcilerde hiç iyi koklayan yokmuş
O ayrıntıyı atlamışım. Dammit :/

Arkadaşlar bu konuyu hep beraber eğlenelim diye açtık. Arada geyik muhabbeti elbette dönecektir ama bu her zaman olmaz, konunun amacından iyice sapılmış gibi görünüyor. Bkz; Erkek denilip kadın çıkması veya tam tersi, toplu olarak değil 1vs1 kendi aranızda oynayıp konuyu kitlemeniz, keyfi olarak yanlış bilgi verilmesi, Sanji mi Zoro mu diyip sürekli troll yorum atılması ve elenen kişinin diğer arkadaşlara baş harfi T diyerek yardım etmesi gibi gibi trollükler konunun gereğinden fazla kirlenmesine yol açıyor ve huzur bozuyor. Bu sebepten ötürü konunun kurallarını tekrar edelim ve bu kurallara azami dikkat etmeye özen gösterelim. Ek olarak; Eklenmesini istediğiniz, konunun daha iyi bir hale gelmesini sağlayacak fikirleriniz varsa da özelden söyleyebilirsiniz.

Kurallar;

1- Sorular, cevapları Evet veya Hayır olacak şekilde sorulmalı. Haliyle hangi bölümde gözüküyor, saç rengi nedir gibi soruları soramıyoruz. Filan bölümde gözüktü mü, saç rengi mavi mi gibi sorular sorulmalıdır.

2- Seçeceğimiz karakterler OP mangası içerisinden olmalı; filler veya film içerisinden olmamalıdır. Kısacası canon olacak. Bunun haricinde ismi bilindik bir karakter olmalı.

3- Her mesajda sadece bir soru sorulabilir, cevap verildiği taktirde ikinci bir soru sorabilirsiniz. Sorulan soruya cevap gelmemiş ama sorunun akabinde bir kaç soru daha sorulmuşsa 5 dakika beklenmez. Eğer sorulan sorunun akabinde ne cevap ne de soru gelmemişse, o zaman 5 dakika geçtikten sonra 2. bir soru sorulabilir. Cevap verecek kişi de birden fazla kişiyi alıntılamak suretiyle cevap verirse, etkinliğimiz daha düzenli olacaktır.

4- Herkesin bir karakter için bir adet tahmin hakkı vardır, doğru çıkarsa yeni karakteri o seçer, yalnış ise o karaktere dair soru sorma ve tahmin etme haklarını kaybetmiş olur.

5- Doğru cevabı veren kişi, karakter seçme hakkını başka bir kullanıcıya devredebilir. Eğer bir kişi, karakteri doğru tahmin ediyor ama gelen soruya da cevap vermiyorsa-ve yerine de başkasını tayin etmediyse- karakter seçme hakkı bir önceki karakteri seçen kişinin seçmiş olduğu kullanıcıya geçer.

Not: 3. soru değiştirilmiştir.

Son düzenleme:
Kılıç ustası mı
Değil

@Kaidou kısmen katılıyorum ama bazı örneklerini biraz abartmışsın. Bazı hatalar olur büyütmeye gerek yok, bazı goygoylar döner eğlencesine takılıyoruz zaten. 1 vs 1 de konu kitlenmez zaten, soran başka adam olmadığı için 1 vs 1 oluyor. Elendiği halde bir şeyler söyleme hususunda katılıyorum, o da soruyu soran arkadaşın insiyatifine bırakılmalı bence.

Değil

@Kaidou kısmen katılıyorum ama bazı örneklerini biraz abartmışsın. Bazı hatalar olur büyütmeye gerek yok, bazı goygoylar döner eğlencesine takılıyoruz zaten. 1 vs 1 de konu kitlenmez zaten, soran başka adam olmadığı için 1 vs 1 oluyor. Elendiği halde bir şeyler söyleme hususunda katılıyorum, o da soruyu soran arkadaşın insiyatifine bırakılmalı bence.
Örnekler benim değil de bazı arkadaşların şikayetleri diyelim. Sonuçta bu etkinliği genel itibariyle siz sürdürüyorsunuz. Eksiklikler, hatalar, trollükler vs. hepsi sizin gözetiminizden geçiyor. O yüzden bir aksilik olması halinde sizden bildirim gelmesi de doğal. Ben de bu bildirimler ışığında o hataları düzeltmeye çalışıyorum. Gerçi uyarması benden, uygulaması sizden. Eğlencenize bakın, birbirinizi rahatsız etmedikçe istediğiniz kadar goygoy yapabilirsiniz, eğlenmek için açılmış bir konu neticesinde. Kurallara biraz daha dikkat edelim, goygoyu da yerli yerince yapalım, eminim kimsenin rahatı kaçmayacaktır. Bu arada dediğim gibi, eksiklikler varsa geri bildirimlerle o eksiklikleri düzeltiriz, yeni kurallar da ekleyebiliriz.

Örnekler benim değil de bazı arkadaşların şikayetleri diyelim. Sonuçta bu etkinliği genel itibariyle siz sürdürüyorsunuz. Eksiklikler, hatalar, trollükler vs. hepsi sizin gözetiminizden geçiyor. O yüzden bir aksilik olması halinde sizden bildirim gelmesi de doğal. Ben de bu bildirimler ışığında o hataları düzeltmeye çalışıyorum. Gerçi uyarması benden, uygulaması sizden. Eğlencenize bakın, birbirinizi rahatsız etmedikçe istediğiniz kadar goygoy yapabilirsiniz, eğlenmek için açılmış bir konu neticesinde. Kurallara biraz daha dikkat edelim, goygoyu da yerli yerince yapalım, eminim kimsenin rahatı kaçmayacaktır. Bu arada dediğim gibi, eksiklikler varsa geri bildirimlerle o eksiklikleri düzeltiriz, yeni kurallar da ekleyebiliriz.
5 dk kuralına uyan yok olmamalı zaten kimse beklemeyi sevmiyor

5 dk kuralına uyan yok olmamalı zaten kimse beklemeyi sevmiyor
5 dk kuralını şöyle değerlendirelim; Eğer sorduğun soruya cevap geliyorsa, sonraki soruyu sorabilirsin. Onun haricinde, sen sorduktan sonra bir kaç soru daha sorulduysa 5 dakika beklemene gerek yok, 2. bir soruyu sorabilirsin. Sen sordun, ne cevap geldi ne de bir başkası soru sordu, o halde 5 dakika geçtikten sonra 2. bir soru sorabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık