Hocam Bir karakter çıkıp Mihawk diye biri varmış en güçlüymüş sözde dese kelli felli karizma bir kılıç ustası bak nasıl hemen bu bence yener diyenler oluyor. Üstelik yenilmeyeceği anlamına da gelmez. Kaldı ki Shiryuu Mihawk'ı yenecek, Zoro'da onu yenince en olacak diye düşünenler var. Zoro Shiryuu'yu yenince en oluyorsa Shiryuu kılıç ustası demektir. Demekki Mihawk en olmasına rağmen gördüğümüz karakterlerden birinin onu yenebileceğine ihtimal verenler var. Zoro Mihawk'ı geçmiştir diye düşünenlerin de olduğunu düşünüyorum.Unvan konusu yanlış değerlendiriliyor. Unvan tabiki el değiştirebilir. Ancak bu, Kaido'nun şuanda en güçlü olduğu gerçeğini değiştirmez. Yani Oda bu unvanı Kaido'ya vererek şunu demek istiyor; "Sayın okurlar, şuanda One Piece evreninde bireysel olarak en güçlü kişi Kaido'dur. Teke tek bir dövüşte kimin kazanacağını size bu şekilde açıklıyorum." Şimdi bu noktadan sonra bazı arkadaşlar şunu söylüyorlar; "Unvan değişebileceğine göre ben Shanks Kaido'dan güçlüdür dersem bu yanlış olmaz." Hayır, olur. Çünkü, bu unvan Oda tarafından değiştirilene kadar sen bu unvana uymak zorundasın. Ne zaman ki unvan mangada el değiştirir, işte ancak o zaman geçerliliğini yitirir. Örnek vererek açıklayayım:
Dünyanın en iyi kılıç ustası kim? Mihawk.
Şimdi, Zoro bir gün Mihawk'ı geçecek ve en iyi olacak. O halde, şuan X kişisi Mihawk'tan iyi olabilir, diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Zoro Mihawk'tan iyidir, diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Ne zamanki Zoro Mihawk'tan unvanı alır, o zaman Zoro'ya daha iyi diyebiliriz.
Eğer Zoro güçlendiği için tahmin yürüterek ben, Zoro daha iyi, dersem bu unvanların hiçbir anlamı kalmaz. Bu durumda, Zoro Mihawk'ı yenip unvanı aldığında X bir kişinin daha iyi olmadığı ne malum?
Luffy mesela dünyanın en güçlü adamı olsa ve ben desem ki, Luffy'nin dövüşmediği, bizim mangada hiç görmediğimiz biri, daha güçlü olabilir. Böyle bir mantık olabilir mi? Serinin yazarı sana bir bilgi veriyorsa onu varsayımlarla geçersiz kılamazsın. Adam boşuna mı veriyor o bilgiyi? Neden Big Mom'a ya da Shanks'a değil de Kaido'ya verdi? Bunları düşünmek lazım.
Sonuç olarak Oda Kaido bire birde kazanır, en güçlü yaratık vs dediyse, senin burada Shanks'ın kazanacağını savunman mangaya aykırıdır ve tamamen hayal ürünüdür. İnsanlar da tepki göstermekte haklıdır. Çünkü bu bir yorum değil, bilgidir. Sizin yaptığınız da bilgi ihlalidir. Aynı, "Luffy Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanı değildir. Kaptan bence Zoro'dur," demek gibi. İkisi de bilgi yanlışıdır.
Ayrıca böyle diyemezsin şöyle diyemezsin olarak bakmıyorum ben. Böyle deseniz bile ispatlayamazsınız ta ki Kaido'yu yenene kadar de eyvallah. Ama herkes kendi mantığınca elindeki verilerle karşılaşmaları durumunda yenebileceğini söyler.
"Oda'nın Kaido tanıtımda aktardığı cümleler One Piece evreninin gerçeklerine dair değil, İnsanların gözündeki Kaido'ya dair." bu düşüncenin doğruluğu %0 değil bana göre, cümlelerin kullanılış biçimi de bunu destekliyor. Yani Shanks alır diyenlerin düşüncesi hayal ürünü değil, senin gibi düşünmedikleri verilere dair yaptıkları çıkarım. Yani senin cümleye verdiğin anlamı karşındaki vermeyebilir
Ama yok o cümleler One Piece evrenin gerçeklerine dairse elbette söz konusu değil Mühür Oda'da onun çizdiği sınır neyse o.