Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

Bavs, ünlülerin istedikleri zaman bu ilişkilerden kurtulabileceğine dair olan -nispeten yanlış- varsayımın, zaten ünlülerin ilişkilerinin daha medyatik, topluma daha yakın olmalarından kaynaklanıyor. Olası bir şiddet durumunda toplumun tepki göstermeyeceği bir konjonktürde ünlüler ile Anadolu'nun köyündeki mağdurların o kadar da bir farkı kalmıyor maalesef. Reddettiğin şeyi varsayımsal olarak savunuyorsun yani.

Ayrıca, daha kötü vakaların olması neden diğerlerine olan tepkiyi engellemeli ki?
özel hayatlarında ne yaşadıklarını yüzde yüz bilemeyeceğim için olay yargıya taşınmışsa ben ekstradan herkesin o kişiye ekstrem boyutta cephe almasını doğru bulmuyorum. eğer ki yargı cezalandıramamıssa o insanı sıkıntı yargıda. toplum olarak insanların cezasını biz vereceksek bu işi bambaşka yerlere de çekebilirim.

bir de yukarıda örneğini verdiğim gibi bu celebrity kavgalarında işler çok alengirli olduğu için taraflar samimi gelmiyor. çoğu insan ilişkisinde olduğu gibi bir taraf siyah diğer taraf beyaz değil.

Şiddet söylendiği zaman sadece erkeğin yaptığı fiziksel şiddet söz konusu oluyor. Kadının yaptığı psikolojik şiddet göz ardı ediliyor? Kadınların uyguladığı baskı, ve manipülasyon görmezden geliniyor çoğu zaman. Tabiki de fiziksel şiddet asla olmamalı bunu tartışmayız.

Bana destek vermene gerek yok. Şiddetten muzdarip olup, samimiyetle paylaşan arkadaşınıza destek vermeniz gerekiyordu. Vermediğiniz için zevzekçe kahkaha atabilecek cesareti gösteriyor bu türler. Şimdi gelip beğenmiyorsan çekip gidersin diyecek. Ben de ona “ o kadar haklısın ki, senin gibi birinin verilen desteklerle yaşatıldığı bir yerde olmayı kendime hakaret sayarım.” diyeceğim. İyi geceler herkese.
Sana destek vermedim zaten. Arkadaşların yazışmasını da görmedim senin yorumundan sonra farkettim.

satır aralarını okuyabilen herkes için bu konuşmadaki duygusal sensin.
Satır aralarını okuyabildiğine dair çok derin şüphelerim var. Duygusal olmayacağım diye şiddete göz yummak veya duyarsız kalmak diye bir şey yok. Sizin adalet duygunuz herkes için değil kendiniz için sadece. Ne yazık ki satır aralarını okuma yetisinden yoksun taraf sensin burada.

Çok cahilsin knk.
Dedi hayatında sosyolojiye dair kitap açmamış arkadaş.

eğer ki yargı cezalandıramamıssa o insanı sıkıntı yargıda.
Yargıyı erkek egemen, kapital sistem oluşturuyor cano. Parasını veren cezasını çekmeden geziyor. Parasını vermeyenin de cezasının ne kadarını çektiği şüpheli. Sıkıntı yargıda değil yargı zaten nasıl işlemesi için dizayn edildiyse o yönde işliyor.

Şiddet söylendiği zaman sadece erkeğin yaptığı fiziksel şiddet söz konusu oluyor. Kadının yaptığı psikolojik şiddet göz ardı ediliyor? Kadınların uyguladığı baskı, ve manipülasyon görmezden geliniyor çoğu zaman. Tabiki de fiziksel şiddet asla olmamalı bunu tartışmayız.
1 yıl 365 gün iken 1 yılda öldürülen kadın sayısı 450'leri aşıyor knk sen söyle acaba neden kadına yapılan fiziksel şiddet söz konusu.

Son düzenleme:
Neredeyse değil bizzat bunu söylüyorum zaten. Bu adamlar cezasını çekmedi, çektirilmiyor. Üstüne bir de parlatılıyor. Taksim meydanında sallandırmak az bile.

Sadece şuraya alıntı gireceğim. 12 sene boyunca devlet tarafından eline silah verildiği için kendisini adaletin kendi zanneden bir adam tarafından annem, kardeşim ve ben sistematik olarak şiddete maruz kaldık. Defalarca şikayete ve mahkemeye rağmen bu adam bir gün bile içeri girmedi. Hâlâ silahı var ve hâlâ daha bize "buraya gelirseniz size sorun çıkartırım" diye açık açık tehdit edebiliyor. "Dertsiz batılıların dertleri" komik çünkü sistematik olarak kadına şiddet 1. dünya ülkesinde de 3. dünya ülkesinde de en büyük 2-3 sorundan biri.
Ne yapılması gerekiyordu ulu orta derisi soyulup tuzlu suya mı atılcaktı ? Hani sallandırmak yetmezmiş ya. Yani senin intikam duygunun sağaltılması için her farklı suç durumunda yaratıcı işkence cezalarımı uygulanması gerekiyor sanırım ancak o zaman adalet sağlanmış olacak.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 13, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık