O saatte orada ne işi varmış da desene.
Ne alakası var şimdi yazdığımla bunun? Suçluyu savunduğum yok, sadece olayların sebeplerinin irdelenmesi gerektiğine inanıyorum. Ne olursa olsun, bir kişi, bir başka bireye zarar vermemeli. İnsanlar pek çok nedenden dolayı sonrasında pişman olacağı eylemler yaparlar. Bu nedenler tespit edilip önlemi alınmalı. Elbette eylemi yapan bireyler suçlarının cezasını çekmeli. Bu eylem yapılmadan evvel alınacak önlemler alınmalı diyorum. Bunu dediğim için suçluyu savunduğumu mu ima ediyorsun?
milleti hayattan kopuklukla suçlayacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum daha konunun başında nasil taciz edildiğini ve ölümden döndüğünü anlatan birine biraz dışarıya bakın demek çok absürt, bahsettiğimiz cinayetler karşılıklı tarafların birbirlerini rahatsız etmesinden doğmuyor tamamen erkeğin güçsüz üzerindeki gücünü kullanmasından doğuyor, çiftler arasındaki sorunları inceleyelim o zaman falan pek mantıklı görünmüyor yani, karşılıklı olsa dahi bir tarafın, sürekli aynı tarafın ölü bulunması bence birçok şeyi gösteriyor
İki insanın anlaşamadığı ortamda, güçlü olanın güçsüz olanı olası bir sinir krizisi esnasında öldürmesi olası bir şey. Güçsüz olanda silah vs. yoksa, güçlü olan fiziksel gücüyle güçsüzü alt eder zaten. Aynı durumda fiziksel üstünlük kadında olsa, bu sefer erkekler ölü bulunurlardı. Yine erkek erkeğe anlaşmazlık yaşandığında, gücü yeten, diğerini alt eder. Burada güçlü haklıdır, güçsüz haksızdır demiyorum, öldürme eylemini veya zarar verme eylemini yapan kişi nefsi müdafaa olmadığı sürece haksızdır zaten. Benim bahsettiğim husus, çiftler arasındaki uyumsuzlukların en aza indirgenmesi, sağlıklı bir aile ortamı oluşturulması. Bence bu şekilde aile içi huzur sağlanabilir ve şiddet azaltılabilir.Tabii bireysel eğitim de bu hususta en önemli unsur oluyor.
@Büyük Korsan Kaidou peki nası hapse girmedin sen kadir diye bi eleman vardı soyadını unuttum sırf bir kadını kurtardı diğer erkeği bıçakladı diye adamın hayatına s*çtılar maalesef ki
Niye gireyim? Bu tarz elemanların gücü genelde ilişki yaşadıkları kadınlara yeter. Aynı şeyi bir başka bireye yapamazlar. İlişki yaşadıkları ilk aşamalarda şiddet olayı yoktur, zamanla biri diğerini baskılar ve güç uygulamaya başlar. Baskılanan taraf karşı çıkmadığı sürece de şiddeti arttırırlar. Bu sadece kadın özelinde de değil, bir ortamda zorbalanan bir X erkek bireyi, karşılık vermediği takdirde güçsüz kabul görüp, diğer zorbalar tarafından da zorbalanmaya başlarlar. Bunu okullarda da görmüşsündür. Bundan dolayı gücü yetmeyeceğini bildiği kişilere karşı çıkmazlar, yoluna bakarlar. İşin üzücü tarafı şu ki sen ayırsan bile, hatta kızsan bağırsan ve dövsen bile senden uzaklaştıktan sonra şiddete devam ediyorlar. Yani en iyi yol polise şikayet olabilir. Bunların uzaklaştırılıp, kadının polis korumasına alınması en iyi çözüm bence.