Sabo dragon'un yanına çocukken gitti. O yaştakilere haki öğretilecek olsa garp da luffy ve ace'e öğretirdi. Hakinin ne olduğunu bile söylememiş çocuklara.
Dragon işi gücü bırakıp sabo'yu eğitmedi. Hatta dragon sabo'yu kendisi hiç eğitti mi belli değil. Sabo önce savaşmayı, dövüşmeyi düzgün öğrenmeden hakiyle uğraşmamıştır. Garp luffy'i nasıl eğittiyse sabo da öyle eğitim almıştır bence.
Ace nasıl denize açılmak için belli bi seviyeye gelmeyi beklediyse aynısı sabo için de geçerli olmalı. Bu sadece tahmin ama bence ace'in denize açıldığı tarihte sabo haki eğitimine başlamıştır. 18 yaşlarına kadar denklerdi yani bence. O yaşta biri hakiye başlamışken diğeri mera merayı yemiştir.
luffy'nin kral hakisiyle ve meyvesiyle uğraşmasına rağmen 2 yıldaki gelişimine bakarsak sabo'nun şuanki seviyesine 5 yılda ulaşması bana mantıklı geliyor. 2-3 yıldan kastım ace öldükten sonraki süreydi. O kadar süreye rağmen aradaki farkı kapatamamıştır demek istedim.
Çocukken denk olmalarına çok takılmışsın. Niye mantıken hala denk olsunlar ki? Biri 3 yıl korsanlık yapmış, mera mera yemiş, whitebeard korsanlarıyla beraber korsanlık yapmış. Tüm dünya adını duyunca titriyor. Gücü öyle bi izlenim vermiş ki rebecca salağı mera mera'yı yediğinde doflamingo'yu yenebileceğini sanıyor. Sabo'nun o 3 yıllık süreçte adı duyulmuyor. Tecrübe'nin ne kadar önemli olduğu da defalarca belirtildi mangada. reyleigh boşuna temelleri öğretince luffy'i tek başına bırakmadı.
Sabo arenanın özünü bulup patlattı diye abartmayın bu kadar. Elinde mera mera varken bile 2 sokak yok eden meteora oha çeken bi karakterin ada patlatabilen bi karaktere denk olabileceğini sanmıyorum hiç.
Sabo'nun şov yaparak yendiği burgess 2 yıl önce ace'le dövüşmeye layık bile değildi. Sabo 2 yıl önce ace'e denk olsaydı burgess'a karşı 10 dk harcamazdı.