Aokiji'nin rakibini bir kez dondurması yeterli. Aksini gösteren bir sahne de yok zaten. Bazı arkadaşlar Hayali dövüşler işimize yaramaz, olanı ele almalıyız diyor. Marco'nun yenilmemesini, Jozu'nun yenilmesini bir üstünlük olarak görüyor. Olan dövüşleri ele aldığımız zaman, Smoker-Ace-Aokiji birbirine denk güçte oluyor.
Smoker, Luffy'nin Aokiji dövüşünü gösterdim. Luffy orada bütün potansiyelini koydu bence tayfasını kurtarmak adına ve en fazla o kadar oyalayabildi ve yenildi, etrafta donmuş zaten. Aokiji buz saldırıları yapmış.
Aokiji bana göre öyle herkesi tek vuruşta donduramaz, Jozu nasıl kuvvetini o kalıbından alıyorsa, bu şekildede büyük kütlesi dez avantaj olabilir. Ve Aokiji rahatça dondurabildi. Ben en azından sadece tek kolu donuk şekilde kurtulmasını beklerdim Jozu gibi adamdan.
Ve Ace-Smoker olayına gelirsek, Smoker ile Ace dövüşmüyorlar zaten mangada. Ve yanılmıyorsam Ace Smoker'a bana karşı şansın yok diyordu.
http://www.mangareader.net/103-2265-19/one-piece/chapter-158.html
Alevin, dumana üstünlük kuracağını düşünüyorum ben, 550'lik Ace'in b.haki kullanamadığını varsaysak bile, Ace bana karşı şansın yok diyor ve alev duvarını Smoker geçemiyor.
Bu arada yanlış anlaşılmasın Ace-Aokiji denk demiyorum, Ace'in Smoker'dan bariz üstün olduğunu düşünüyorum.