Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Jiraiya, Fukasaku & Shima vs. Uchiha Itachi & Hoshigaki Kisame

Kİm kazanır.

• Kullanılan toplam oy
    186
Susannoo çok kısa açık tutabildiği bi güç. Sasuke kendi susannoo'sunu daha güçsüz seviyede kullanırken bile 5-10 dk açık tutamadı danzo karşısında. Kapatıp kılıçla dalmak zorunda kalmıştı.

Edoyken bile sasuke meraklanıp sormuştu hala susannoo kullanacak halin var mı diye:

Uzun süre kullanamadığını biliyorum, ama her şeyin zayıflığı var cart curt diye artislik yapıyordu. Belki bir yolunu bulur ve tongaya düşürür diye düşündüm. Ondan dolayı kazanma ihtimali var diye yorumladım ama Kabuto'ya karşı. Jiraiya'yı yenemez çünkü Jiraiya, Kabuto gibi tecrübesiz değil. İki kurbağa gelince, İtachi ile dans eder. İtachi'nin Totsuka kılıcı çok güçlü ama kullanabilirse. Çoğu karakter o kılıcı yemez.

Jiraiya sage mode açmasa, kazanırken zorlanır diye düşünüyorum.
Sanmıyorum. Aradaki fark o tarz olsa yazar bu kadar farklı bir anlatı seçmezdi. Kaldı ki Konan'a yaptığını da düşününce Akatsuki'nin orta ve aşağı sıraları Jiraiya için biraz çerez kalıyor. SM açmaya gelince adam bunu kariyerinde sadece Pain için açıyor onda bile hemen açmıyor önce bir bakıyor duruma falan. Kisame için SM gerekmez, SM öyle bir şey değil.

Kabuto ile vs'sinde genjutsu altına giriyor muydu? Sadece karşılıklı genjutsu yapıyorlardı, öyle hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyor olabilirim, yorum yapamadım.
İşte, Kabuto'nunkinden kurtulmak için karşılıklı atmak zorunda kalıyorlar, Sasuke olmasa , Itachi orada GG idi.

Obito'nun direk açıklamaı bu değil miydi? Bence mi yanlış hatırlıyorum. Obito, Sasuke ile konuşurken ifade ediyordu İtachi'nin o yüzden gittiğini.
Obito'nun açıklaması o ama devamı bu değil. Yani köye o yüzden gitmiş olabilir ancak köy dışında hala Naruto'yu kovalaması belli ki görev üstünde olduğunu gösteriyor, kaldı ki Danzo'ya gözükmesi, naruto'yu kaçırmayı etkilemiyor.

Amacı direk öldürmek olsa belki amaterasu veya totsugayla kazanırdı. Ancak Sasuke orda olmasa edo tensei'yi bozamadan yeniliyordu.
Ama Kabuto'nun da amacı Itachi'ye mühürlü kunai'yi sokup tekrar kontrolü altına almaktı, yoksa Itachi'nin taşını kırsa, ruhu göçecekdi yani öldürmeme olayı biraz karşılıklı bir şey idi.

orochimaru,deidara,kisame,kabuto ve nagato'yu yenen adam yener jiraiya'yı.
Orochi hiç bir "all-in" savaşta yenmişliği yok, Deidara bu seviye için bir belirleyici değil. kabuto'yu yardım + Yugi-Oh wild card ile yeniyor bildiğin :D , nagato'yu ise yenmiyor. Ekip çalışması var ve Nagato kendi kontrolüne hakim değil.

Minato ile aynı zeka seviyesine sahip.
Değil.

Jiraya güçlü ama bu kadar başarısı yok.
Daha fazla var.

Hastalığı olmasa sasuke'den de üstün.
O sırada Sasuke de MS yoktu :D Bir zahmet üstün olsun. O sıralar Kage seviye karakterlerin %85-90'ı zaten üstün ondan.

Obito İtachi seni rahat yenerdi diye söylemide vardı sanırım.
Gerçekten seni öldürmek istese öldürürdü diyor. Rahat falan demiyor kaldı ki Sasuke'nin oradaki seviyesi bu konu için belirleyici bir şey değil. Şöyle diyeyim. O Sasuke daha sonra power up alıyor ona rağmen yanında S Class 3 destek ile Base Bee'ye üstün gelemiyor hatta ölümle burun buruna geliyor Karin + Jugo kurtarıyor

Aynı Sasuke daha da power up alıyor, ona rağmen Kagelerle yüzleşmesi ile ölüm ile yüzleşmesi bir oluyor 4 kere ölecek oluyor birinde Gaara,birinde Suigetsu, Birinde Zetsu, birinde Obito kurtarıyor.

Yani , Jiraiya, Itachi bu konuşulan seviyelerin üstü zaten. Örnekler tıraş...

Ama Kabuto'nun da amacı Itachi'ye mühürlü kunai'yi sokup tekrar kontrolü altına almaktı, yoksa Itachi'nin taşını kırsa, ruhu göçecekdi yani öldürmeme olayı biraz karşılıklı bir şey idi.
Kabuto bi kere itachi'yi delik deşik etti. Ondan sonra kafasına kunai sokmaya çalıştı. Bi kere de ikiye böldükten sonra kunai sokmaya çalıştı. Itachi edo olduğu için Kabuto istediği kadar hasar verebiliyordu.

Itachi ise kabuto'ya zarar vermeyi bırak yılanlarını kesti diye sasuke'yi azarlıyordu:

Amaterasu atsan Kabuto deri değiştirir. Totsuka'yla da sage mode'a vurmak zor. Şansı iyi değil ona bişey demem.

Bu forumda Itachi'nin kazanabileceği bir konu yok mu arkadaş...
Stark'da yorumunda ifade etmişi, çok üst seviye karakteler ile karşılaştırılıyor ve yazar tutarlı bir anlatıma sahip olmadığı için kafasına göre güç dengelerini bozarak içerik sundu. İtachi ve Kisame, Jiraiya görünce korkup kaçıyor, ki kendileri ifade ediyor bizim ligimiz değil diye. Sonra bakıyoruz ki Kisame, 8 kuyrukluyu yakalamya tek başına gidiyor ve hatta Bee'yi neredeyse dövüyor. Chakrasını falan bitiriyor. Sonra bu karakter, Gai'den dayak yiyor. Hadi bunları geçtim, İtachi denilen karakter Kakashi'ye tek atıyor ama seri içinde 1v1 dövüştüğü başka düzgün karakter yok (Flashback saymazsan).

Karakter tasarımı ve hikaye örgüsü bana sorarsan çok zayıf, soyunu katletmiş karakteri kral yaptılar başımıza.

Sanmıyorum. Aradaki fark o tarz olsa yazar bu kadar farklı bir anlatı seçmezdi. Kaldı ki Konan'a yaptığını da düşününce Akatsuki'nin orta ve aşağı sıraları Jiraiya için biraz çerez kalıyor. SM açmaya gelince adam bunu kariyerinde sadece Pain için açıyor onda bile hemen açmıyor önce bir bakıyor duruma falan. Kisame için SM gerekmez, SM öyle bir şey değil.

İşte, Kabuto'nunkinden kurtulmak için karşılıklı atmak zorunda kalıyorlar, Sasuke olmasa , Itachi orada GG idi.

Obito'nun açıklaması o ama devamı bu değil. Yani köye o yüzden gitmiş olabilir ancak köy dışında hala Naruto'yu kovalaması belli ki görev üstünde olduğunu gösteriyor, kaldı ki Danzo'ya gözükmesi, naruto'yu kaçırmayı etkilemiyor.

Orochi hiç bir "all-in" savaşta yenmişliği yok, Deidara bu seviye için bir belirleyici değil. kabuto'yu yardım + Yugi-Oh wild card ile yeniyor bildiğin :D , nagato'yu ise yenmiyor. Ekip çalışması var ve Nagato kendi kontrolüne hakim değil.

Değil.

Daha fazla var.

O sırada Sasuke de MS yoktu :D Bir zahmet üstün olsun. O sıralar Kage seviye karakterlerin %85-90'ı zaten üstün ondan.

Gerçekten seni öldürmek istese öldürürdü diyor. Rahat falan demiyor kaldı ki Sasuke'nin oradaki seviyesi bu konu için belirleyici bir şey değil. Şöyle diyeyim. O Sasuke daha sonra power up alıyor ona rağmen yanında S Class 3 destek ile Base Bee'ye üstün gelemiyor hatta ölümle burun buruna geliyor Karin + Jugo kurtarıyor

Aynı Sasuke daha da power up alıyor, ona rağmen Kagelerle yüzleşmesi ile ölüm ile yüzleşmesi bir oluyor 4 kere ölecek oluyor birinde Gaara,birinde Suigetsu, Birinde Zetsu, birinde Obito kurtarıyor.

Yani , Jiraiya, Itachi bu konuşulan seviyelerin üstü zaten. Örnekler tıraş...
Dediğine katılıyorum ama yazar güven vermiyor. Kisame, gidiyor Bee ile 1v1 atıyor ve neredeyse dövüyor ama gidip Jiraiya bizden çok çok üstte diyor sonra benim kafam karışıyor. Hikaye anlatımı çok tutarsız. İtachi, gidiyor 3 kuyrukluyu tek yakalıyor ve hatta öldürecek seviyeye getiriyor ki getirdiği karakter Kage ama Jiraiya çok üst seviye diyor ve gerçekten dayak yer Jiraya'dan.
Arkadaş, yorumunda manga panelini atmış gördüm ve hatırladım orayı.
Hikaye tutarsızlığı var bana sorarsan, Obito "yok seni görmek için geldi, yok Danzou gözdağı vermek için geldi" falan diye saçmalamadı ama dediğin gibi madem amacın oydu, neden Naruto peşine düştün diye sorarlar adama. Şahsi fikrim ama bence hikayenin başlangıcında İtachi kötü karakter olacaktı. Sonra aklına böyle bir hikaye geldi gibi hissediyorum.

Dediğine katılıyorum ama yazar güven vermiyor. Kisame, gidiyor Bee ile 1v1 atıyor ve neredeyse dövüyor ama gidip Jiraiya bizden çok çok üstte diyor sonra benim kafam karışıyor.
Kisame jinchuurikilere karşı avantajlıydı. Rakibin chakrasını emebildiği için bijuu'ların chakrasını emiyor:

Jinc'lerle savaşırken daha güçlü oluyor. Bir de bee kendini tutmak zorundaydı:

İtachi, gidiyor 3 kuyrukluyu tek yakalıyor ve hatta öldürecek seviyeye getiriyor ki getirdiği karakter Kage ama Jiraiya çok üst seviye diyor ve gerçekten dayak yer Jiraya'dan.
Fiĺler. 3 kuyruğu yakalayan deidara'ydı ve jinchuurikisi yoktu:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık