Orochi, Judge'dan çok daha fazla ümit veren ve güçlü olması için gerekçeleri olan bir tip olsa da güçlü diye ısrar etmek anlamsız olur. Bekleyelim bakalım.
Zoro'nun karşılaşacağı rakibi yorumlarken bence yanlış değerlendirdiğiniz konu Luffy. Luffy'nin neredeyse tüm dövüşleri dış etken desteği ile geçti. Ama Zoro Luffy gibi olmadı. Çünkü Zoro'nun hedefi bireysel anlamda güçlü olmayı gerektiren bir hedef. Zoro X rakibini X kişinin yardımını alarak yenerse kendine en iyi kılıç ustası diyemez ama Luffy yardımla yendiği rakiplerinden sonra kendine korsanlar kralı diyebilir. Fark burada yatıyor. Ek olarak Zoro'nun eğitime meyilli bir hayat tarzının ve güçlenme arzusunun tayfadaki herkesten (Luffy dahil) daha keskin olması, kendisinin eğitimden en güçlü dönen kişi olma ihtimalini de artırıyor. Bu ihtimal neden göz ardı ediliyor ? Luffy'nin rakiplerini yardımla alması neden Zoro'ya mal ediliyor anlayabilmiş değilim. Bu, Luffy'nin sorunu esasında
Zoro'nun hep birlikte dövüştüğü rakipler tek başına yenemeyeceği rakipler oluyor. Jack böyle bir rakip mi ? Zaten 4. Komutan alabilecek düzeyde olan birinin 3. komutanı en kötü dövüş içinde alacağı bir p-up ile yenmesinde absürt bir durum görmüyorum. Zaten bu zamana kadar olan dövüşlerde de hep dövüş içinde gelişmedi mi ? Daz Bones, Kaku..
Jack güçlü biri ama sen Zoro'yu baya güçsüz görüyorsun şu an anlaşılan. Jack'in sivillere yaptığı bir saldırıyı Zoro'nun en güçlü saldırısı ile karşılaması cümlenden bunu anladım. Jack'in sivillere dalarken Zoro'nun Ashura açtığını düşünemiyorum şahsen
Hele söz konusu kaba kuvvet iken...
Sanji-Zoro olayının inanmak istemeyeceğim bir kısmı yok aslında. Zaten mangakanın iki karakteri ne şekilde yansıttığı iki yıl sonrasında açık bir şekilde görülüyor. Burada kabul edilmekte zorlanılacak ya da inanmakta güçlük çekilecek bir olay varsa o da iki yıl önceki Sanji-Zoro çekişmesinin artık olmadığı. Öyle bir intiba varsa da bu mangakanın "Sanji fanları alınmasınlar-gücenmesinler" gayretinden ileri giden bir şey değil. Keza yüzlerce bölümdür neredeyse hatırı sayılır hiçbir iş yapmayan biriyle Zoro'nun bıraktığı intiba arasında dağlar kadar fark var. Doğruluğu örneklerle sabit bir konu bu.
Law-Zoro kıyasına bu konuda ayrıntılı bir şekilde değindim.
http://korsanfan.com/konu/zoro-law-hawkins-hakkında-kısa-bir-analiz.7180/page-39#post-1017685
Zoro her konuda Law'dan üstün. O yüzden Law'ı baz alarak yorumlama olayları. Yoksa Law harakiri yapmak zorunda kalır
Ödül meselesi de Law meselesi ile aynı. Yanıltıcı bir konu. Zoro, Luffy kadar olayların içinde olsa idi ödülü 320 de mi kalacaktı ? Hayır. Zoro'nun olaylardan uzak kalması ve buna bağlı olarak ödülünün düşük kalması Zoro'nun gücünden birşey eksiltmediği gibi güç-ödül ilişkisi arasındaki doğruluk payını da adilane bir şekilde yansıtmıyor.
Zoro'nun Prospero, Oven, Daifuku gibi adamları yenmesini kendisine yakıştıramadığını söyledin. Bu adamların ödülleri 500-700m bandında. Zoro bu adamları yer. Yani Zoro'nun güç olarak hak ettiği ödül de 700m dersek 700m ederi olan birinin 1 milyar ödülü olan birini dövüş içinde alacağı bir p-up'la yenmesi mantıksız, abartı ya da absürt mü ? Luffy 500m iken 1.057m ödüllü Katakuri'yi yendi(!) ??? Zoro'ya gelince mi olmuyor ?
Luffy daha yardım almadan komutan indirmemişken zoro nasıl indiriyor ben de bunu soruyorum sana? İlk mesajımda yazdım zaten zoro’nun jack’i indirebilmesi için mangaka’nın öyle yardımlarda bulunması lazım ki kata ve cracker’deki saçmalıkları bile unuturuz. Zoro’nun dövüşlerinde bu tarz şeyler olmadığı için jack’i yenme ihtimali %0 diyorum zaten.
Koramiral’e tek atanlar niye amiral alamasın? Ya da luffy sağ kolu indirdi şimdi niye yonkou indiremesin? Senin kurduğun mantıkla bunlar aynı. Yonkou nasıl ayrı bi ligse Sweet commander’lar da ayrı bi lig. Dördüncü komutandan üçüncü komutana atlayamazsın öyle.
Law’ın zoro’dan üstün olduğu benim gözümde net. En azından şimdiye kadar gördüklerimiz bunu gösteriyor.
Jack’in sivile salladığı saldırıyı zoro ashurayla durdurur demedim. Ya sivile salladığı saldırıyı durdurur ya da en güçlü saldırısını kullanarak sıradan saldırıları durdurur dedim. “Ya da” var orda.
Bunu geçtim “en güçlü saldırıları” derken aklımda ashura yoktu. Ama jack’in zoro’ya salladığı kılıca şuan en az 1080 pound’la karşılık vermesi gerekir bence.
Zoro>law olsa eminin daha net görürdük bunu. Hem punk hazard’da hem de dresrosa’da zoro’nun yerine law’ı koy. Belli olur farkları. Zoro iki yıl önceki ashuradan sonraki en güçlü saldırısını kullanıp pica’yı yendi. Law aynı şeyi meyvesiyle dövüşün başında yapardı muhtemelen.
Zoro pica’nın hakisini geçip keserken de bu tekniği kullandı. Law koca bi arc boyunca hakisi övülen adamı kesip dağı da ikiye böldü.
Aradaki hız ve hax farkına bakarsak aynı seviyede olmaları için zoro’nun kesme gücü konusunda araya baya fark koyması lazım. Ama denk olup olmadığı bile belli değil. Sadece dayanıklılık kozu var. Bi arc’ta 10 kere “bu sefer öldü galiba” dedirten adama kıyasla ne kadar dayanıklı olduğu da ayrı bi konu ama neyse.
Hadi law neyse. Normalde 2 yıllık haki ve meyve antrenmanıyla luffy’nin geleceği seviye de gear 4’süz haliydi. Ve law ile luffy’nin uyanışsız dof karşısındaki performanslarına bakarsan yakın olduklarını görürsün. Zoro luffy’e kıyasla daha çok güçlendiyse bile ne kadar fark olabilir? Luffy gear 4 gösterene kadar zoro hiç “ben galiba luffy’den güçlüyüm kaptan ben mi olsam” diye düşünmedi mi? Luffy’nin gear 4’süz halinden ve law’dan güçlü çıkarsa saçma olur.
Zaten sen de zoro 1.8 law eder demişsin attığın sayfada. Ben de diyorum ki dof uyanış kullanmıyorken düşük zorlukta yendi law’ı. Luffy de bu dof’u ezdi gear 4’te. Ona rağmen yardım alması gerekti komutan yenerken.
Zoro madem yardım almayacak o zaman nasıl 1.8 law seviyesiyle yardımsız komutan alıyor?
Güç ödülle ölçülmez bunu zaten sen de biliyorsun. Saydığın adamlar bi yonkou’nun çocukları ve tayfasındaki önemli adamlar. Hepsinin kontrolünde birer ada var. Luffy şuan yonkou olsa, zoro’ya da ada verse zoro’nun ödülü de 600 milyon olur. Ödüller o kadar tutarsız değil. Birçok şeyin ödülü etkilediğini unutuyor bazı insanlar.
Ben demek istediğim şuydu:
Zoro kara kral olarak farkını koyduğu zaman mangaka net hissettirir bunu. Ödüle de yansıtır. Luffy nasıl 500 milyon’la bile en yüksek ödüllü çaylakken 1.5 milyar’a atladıysa zoro’ya da aynısı olur. Ne sebeple olursa olsun sanji’nin ödülü daha yüksekken aralarında o kadar güç farkı olması inandırıcı gelmiyor.
Zoro elbette daha güçlü ama lig farkı yoktur aralarında. Biri ligin altlarındayken diğeri ligin tepelerinde.
Mangaka ikisinin de artılarını ve eksilerini gösterdi zaman atlaması sonrasında. Ama dikkat etmediği bişey oldu. Zoro’nun eksisi hızıydı ama bundan dolayı darbe alsa da dayanıklılığı devreye giriyor. Zoro’nun artısı olan hasar gücünü düşük göstermiyor.
Sanji’de ise hızını ve kenbunshokusunu iyi gösteriyor. Ama eksisine geçince sıkıntı çıktı. Sanji’nin dayanıklılığının düşük olduğunu gösterebilmesi için sanji’nin hasar alması gerekti. Sanji hasar alınca da kenbunshokusuyla hızının da iyi olup olmadığı tartışılmaya başladı. Sanjinin eksileri artılarını da yok etti. Mangaka zaman atlamasından sonra buna dikkat edemediği için aradaki fark çok açılmış gibi görünüyor. Bence wano’dan sonra bi daha seviyeleri yakın olmayacak ama şuan o kadar fark görmüyorum ben aralarında. O yüzden zoro jack’le saldırı çarpıştırıp uçurulmamayı başarırsa yeter bana. Daha fazlasını beklemem.
Zoro’nun seviyesi jack’le dövüşüp dövüşmeyeceğini etkileyen bişey biliyorum ama konudan sapmaya başladık bu arada. Cevap yazacaksan zoro’nun seviyesiyle ilgili bi sayfaya yazman daha iyi olur. Ben hangi başlığa yazacağıma karar veremedim.